Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lammstek, ägg, lax, skaldjurspajer och silltårta – för många innebär påsken ett dignande buffébord.Lammstek, ägg, lax, skaldjurspajer och silltårta – för många innebär påsken ett dignande buffébord.Lammstek, ägg, lax, skaldjurspajer och silltårta – för många innebär påsken ett dignande buffébord.
Lammstek, ägg, lax, skaldjurspajer och silltårta – för många innebär påsken ett dignande buffébord. Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Enkla checklistan: 12 bästa matvalen på påskbordet

Premium Sol och vårvärme i bästa fall – varför inte i kombination med picknick och en färgglad buffé.

Här är läkaren och livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellenius tolv bästa och nyttiga matval på påskbordet.

– Buffé är jättebra, då blir man inte sittande timme efter timme, utan vi är uppe och rör på oss. Även om det bara blir några enstaka steg, så har de större betydelse än vi tidigare trodde.

Samtidigt som häxorna hoppar upp på sina kvastar och sätter fart mot Blåkulla, förbereder vi som bäst det stundande påskfirandet. För många innefattar påsken välfyllda påskägg och dignande buffébord, med allt från lammstek och lax till fisk- och skaldjurspajer, ägghalvor med rom och silltårta. 

Nu ingår Hälsoliv i Expressen Premium. Här hittar du allt vårt premiummaterial