20 svenska superlivsmedel som får dig att må bättre
Passa på att njuta av den goda svenska sommarmaten nu när den som bäst!
Den är dessutom klimatsmart och ofta mindre besprutad.
Genom att frossa i svenska livsmedel kan du faktiskt äta dig till bättre hälsa och minska risken för hjärtkärlsjukdom, diabetes typ 2 och kanske även cancer.
Här är näringsexperten Fredrik Paulúns tips på 20 svenska superlivsmedel!
Läs här om:
✔️ Så byter du ut vanliga livsmedel till svenska
✔️ Fördelarna med svenska livsmedel
✔️ 20 livsmedel du ska äta
Visste du att svenskar har de sämsta matvanorna i Norden? Åtta av tio äter för lite frukt och grönt. Och 1 500 cancerfall per år i Sverige är direkt kopplade till matvanor. Allt enligt Cancerfonden.
Men med lite kunskap är det faktiskt lätt att välja rätt. Bara genom att gå till närmaste mataffär och köpa hem svenska livsmedel som grönsaker, frukt, bär, fullkornsbröd, rapsolja, yoghurt, sill och ägg kan vi minska risken att drabbas av cancer samt typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Hälsoliv är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.