All snabbmat är inte dålig snabbmat.
1 av 2: All snabbmat är inte dålig snabbmat. Foto: Shutterstock
Sofia Antonsson är dietist och kostrådgivare.
2 av 2: Sofia Antonsson är dietist och kostrådgivare. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Finns det någon snabbmat som är nyttig?

Hej! Jag hinner inte laga mat – finns det någon snabbmat som är nyttig? Ofta är det på lunchen jag skulle behöva få i mig nåt snabbt, det blir lätt McDonald's eller liknande. Har du några tips?

//Kalle

Dietisten svarar: Finns bra alternativ

Visst finns det nyttig snabbmat! För den som är ute på vägen eller behöver få i sig något utan att laga eller värma finns det bra alternativ till hamburgare och pommes. De flesta kedjor erbjuder i dag sallader och lättare rätter som är riktigt hälsosamma. Nu kan det vara svårt att motivera sig att välja dessa när andra saker lockar mer så det kanske är enklare att byta ställe. En del mackar har salladsbarer eller nyttigare färdigrätter. 

Fråga dietisten

Sofia Antonsson är dietist och kostrådgivare.

Skicka dina frågor till: dietist@expressen.se

I matbutiken finns också färska eller frysta rätter märkta med nyckelhålet. De är både goda och nyttiga, men det bygger ju på att du kan värma maten någonstans. Lägg till lite rivna morötter eller frysta grönsaker som ärter eller broccoli så har du en nyttig och mättande lunch. Det är också helt okej att äta frukostmat till lunch. Havregrynsgröt med frysta bär, pumpakärnor och kanel och en knäckemacka med avokado till är en riktigt näringsrik och enkel lunch.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!