John Lundvik: ”Jag vill vara mer romantisk”

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

John Lundvik står på toppen av sin karriär och samtidigt mitt i småbarnsåren. Återhämtning för honom är att gå ner i garaget och bygga på sin motorcykel eller att åka långt ut på havet med motorbåten.

– Den frihetskänslan är helt ovärderlig, säger han.

Andra har också läst

John Lundviks bästa…

…söndag

Den tillbringas vid grillen i en sliten T-shirt som jag har hittat i tvättkorgen. Barnen är glada och springer omkring. Jag är utan mobilen. Så ser en drömsöndag ut men sanningen är att mina söndagar brukar tillbringas på en flygplats någonstans eller på en station i Europa på väg hem från en spelning.

LÄS OCKSÅ: Malena Ernman om svåra familjekrisen: ”Vi mådde piss”

…glädje

Att vara frisk. För mig är det den ultimata och optimala rikedomen. Jag har själv vänner som blivit sjuka och som är sjuka. De har haft allt i livet. Kärlek, barn, ekonomi. Så kommer en sjukdom in i livet och plötsligt existerar inte bilar, båtar, hus, pengar. Jag tycker ofta att man blir påmind om detta. Jag är 36 i dag och har både föräldrar och vänner som börjar bli äldre.

John Lundvik

Ålder: 36.

Familj: Sambon Jotta Martidou, 29, och barnen Naomi, 4, och Michael, 2.

Bor: Radhus på Lidingö. Gör: Artist och låtskrivare.

Aktuell: Ute på turné med ”Diggiloo” fram till 24 augusti. Har precis släppt en ny ep som fick namnet ”My turn” efter hans medverkan

i Melodifestivalen 2018.

…sorg

Jag tror inte att jag har upplevt min största sorg än. Givetvis har jag upplevt att människor i min närhet har gått bort. Men det har varit på ett naturligt sätt. De har blivit gamla och levt klart. Jag har aldrig varit med om några abrupta bortgångar såsom olyckor eller liknande.

Lycka för mig är att vakna och känna att jag kan göra vad jag vill för att jag är frisk.

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso, 21, om sin ångest: ”Jättesvårt” 

…lifehack

Det är att ha våtservetter i bilen. Det började vi med när vår son föddes och vi använder det precis jämt. Det kan handla om att torka kladdiga fingrar eller om man vill fräscha upp sig lite inför ett möte. Man kanske vill lukta lite gott. Finns det inga våtservetter i bilden känns det väldigt tomt.

Foto: JENS CHRISTIAN

…pappaminne

Jag har så många olika och det är så klart svårt att välja ut ett. Någonting jag aldrig kommer att glömma är den första ögonkontakten med mina barn ganska tidigt efter födseln. När man kan titta dem rakt in i ögonen. Det är minnen som sitter kvar. Sedan så klart det första leendet. När de tar tag i handen och ler mot dig. Just nu lärde sig min dotter, som precis fyllt fyra, att cykla. Den där känslan när man släpper handtaget där bak på cykeln, som man hållit i så länge. Också ett minnesvärt ögonblick.

…prestation

Jag måste säga Eurovision. Just att få ha Madonna som förband, det var ganska läckert. Och att få stå inför hela Europa med nästan 300 miljoner tittare och veta att jag levererade i den sekund jag har velat och tränat så hårt för. Att vara bäst när det gäller är en väldigt skön känsla. Den dagen är min topprestation.

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus: ”Jag känner mig 15 år yngre i kroppen” 

…sommaraktivitet

För mig är det att åka båt. Jag älskar att komma ut på havet i min motorbåt. Den frihetskänslan är helt ovärderlig. Bara jag, havet, flytvästen, båten och ingenting annat. När man är mitt ute på vattnet och inte riktigt ser land ger det en ganska naken känsla. När jag har jobbat mycket och behöver egentid åker jag ut med båten. Total avkoppling. Ibland följer familjen med och då blir det en annan tjusning. Med två små barn krävs mycket planering.

…resa

Jag åkte med familjen till Kap Verde för några år sedan. Det blev den bästa resa jag gjort tack vare att barnen älskade det så mycket. Just vädret, folket, maten och upplevelserna. Det är väldigt olikt Sverige. Vissa kvällar var det Kap Verde-kvällar då vi fick äta deras speciella mat och uppleva deras kultur. Detta var även integrerat med barnen och vi fick både spela trummor vid elden och göra utflykter i bergen. Enormt häftigt.

…romantik

Jag önskar att jag vore en hopplös romantiker men om jag ska vara riktigt ärlig så vill jag vara mer romantisk än vad jag faktiskt är. I min musik är jag nog en större romantiker än i mitt kärleksliv. Just det där att se varandra och ger varandra tid, det är romantik. Och det är jag bra på.

I dag är det vanligt att när man till exempel går ut och äter och tittar sig omkring sitter folk med mobilerna. De lever inte i stunden. Då kan jag få lite ont i magen och tänka att nu sitter vi två på en fin restaurang och så ägnar man mer tid åt att ta bilder på maten i olika vinklar än att faktiskt njuta av det där vinet och tala med varandra.

…passion

När jag är i mitt kreativa läge och får skapa saker. Såklart musik men jag är även en motorcykelkille som tycker om att bygga motorcyklar. Att få vara nere i mitt garage och bli oljig och skitig. Riktig mansgöra. Det är ganska långt bort från smink och glamour. Jag tycker det är skönt att få kombinera musiken och motorcyklarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här