Jessica Almenäs: Sömn är ett jäkligt bra skönhetsknep

Jessica Almenäs, 39, förenar gärna nytta med nöje. En härlig söndag betyder först jobb sedan champagne. Drömresan innebär ett svettigt maratonlopp på ett spännande resmål. Allra bäst mår Jessica när hon får träna, sova ordentligt och ställa till med tacofest mitt i veckan.

Om jag fick skulle jag äta tacos alla dagar i veckan!

...söndag

En favoritsöndag börjar med att jag går upp klockan fyra på morgonen och åker till TV4 för att göra Nyhetsmorgon. Sen vill jag gärna sova en liten stund innan jag kör eftermiddagshäng med någon kompis. Vi äter råbiff och dricker champagne, lite lyx efter jobbet. När jag är färdig med mitt jobb på söndag börjar min helg eftersom jag är ledig på måndagar.

...danslåt

Nu är jag inte en sådan som dansar, men ska jag säga någon låt så blir det Bra vibrationer med Kikki Danielsson. Det är så bra drag i den att jag inte kan låta bli att dansa. Jag har många gånger stått i soffor på fester och kört egna dansmoves till den, gärna med lite champagne i kroppen. Jag säger som Magnus Uggla: jag dansar aldrig nykter, haha.

...kroppsdel

Det är väl mina ben, tror jag.

De är långa och slanka vilket är bra att ha på jobbet. Men de är också användbara, jag springer ju maraton och har precis släppt en löparbok. Så benen är nog på många sätt min bästa kroppsdel.

...må bra-tips

Det är ju motion, absolut. Innan jag började springa var jag i väldigt dåligt skick, både fysiskt och mentalt. Man blir mycket tröttare när man inte tränar. Sedan jag tog mig tid för att träna har jag blivit en mycket bättre person. Bättre på jobbet, bättre hemma, bättre morsa. Jag mår mycket bättre, så det finns bara vinster i att röra på sig.

...partyminne

Jag har ganska många. Jag gillar att parta, ha ha. Det som jag har närmast i minnet är årets Elle-gala, som var den bästa festen på år och dagar. Jag träffade så otroligt många vänner och kollegor jag inte hade sett på länge och det var inte så stelt som det kan bli på kändisfester ibland. Det var dans och skumpa och bara superhärligt.

 

...klädesplagg

Mina nya gubbskor i lack som jag köpte på Zara i Paris. Jag använder dem hela tiden just nu, till jeans, klänning, ja till allt. Jag byter favoriter ganska ofta eftersom jag tröttnar väldigt fort på kläder. Jag har dem i en period då jag använder dem nästan varje dag sedan vill jag aldrig mer se dem. Jag köper sällan jättedyra kläder eftersom jag vet att jag tröttnar fort.

 

...livsråd

Det är väl kanske att go with the flow. Jag tror inte att man kan påverka allt i livet. Ibland kanske man ska tänka att ja, ja nu har det blivit så här, jag får bara åka med. Det försöker jag att göra och för mig har det oftast blivit bra. Jag har alltid varit öppen för att testa mig in i saker, både vad gäller relationer och jobb. Däremot har jag nog blivit bättre på att inte ta saker så hårt om det inte blir som jag har tänkt mig.

 ...maträtt

Jag är en tacotjej och om jag fick skulle jag äta tacos alla dagar i veckan. Jag äter dem ganska klassiskt med köttfärs, riven ost, tomat, gurka, majs, gräddfil och stark tacosås. Det enda jag varierar är skalen, ibland hårda och ibland mjuka. I snitt äter jag nog tacos två gånger i veckan.

 

...skönhetsknep

Jag har märkt nu på senare tid att när man kommer upp i åren är sömn ett jäkligt bra skönhetsknep. Så var det inte förr. När man fuskar med sömnen syns det i ansiktet, tyvärr. Jag sover alldeles för lite för jag är en otroligt stressad människa och har svårt att lugna ner mig på nätterna. Säg att jag sover max fem till sex timmar i snitt per natt. Det är dumt, för det första ser man risig ut och för det andra blir man lite trög.

 

...resminne

Det är mina maratonresor. Jag har gjort det till en grej att springa maraton och resa till något härligt ställe samtidigt för att belöna mig själv. Det är inte alltid så himla kul att träna till ett maraton men det blir enklare om jag har en resa att se fram emot. Min första var till Hawaii. I december nästa år ska jag springa reggaemaraton i Jamaica. Det ska bli jättekul!