Själv. I dag bor Glenn själv för första gången i sitt liv.
1 av 7: Själv. I dag bor Glenn själv för första gången i sitt liv. Foto: Cornelia Nordström
Prestigefylld. Glenn har många priser från sin framgångsrika fotbollskarriär. 1983 fick han GT:s kristallkula och 1986 belönades han med tidningens hederspris.
2 av 7: Prestigefylld. Glenn har många priser från sin framgångsrika fotbollskarriär. 1983 fick han GT:s kristallkula och 1986 belönades han med tidningens hederspris. Foto: Cornelia Nordström
Trivs. Glenn gillar sitt ungkarlsliv. Han stormtrivs i sin lägenhet och njuter av att umgås med sig själv.
3 av 7: Trivs. Glenn gillar sitt ungkarlsliv. Han stormtrivs i sin lägenhet och njuter av att umgås med sig själv. Foto: Cornelia Nordström
Det har gått fem år sedan Glenn flyttade in i den drygt 55 kvadratmeter stora tvårummaren vid Odinsplatsen i Göteborg.
4 av 7: Det har gått fem år sedan Glenn flyttade in i den drygt 55 kvadratmeter stora tvårummaren vid Odinsplatsen i Göteborg. Foto: Cornelia Nordström
Kändishoppet. Glenn Hysén deltog i programmet 2013, men gick inte vidare till final.
5 av 7: Kändishoppet. Glenn Hysén deltog i programmet 2013, men gick inte vidare till final. Foto: Lisa Mattisson
Let's Dance. Glenn Hysén och Jeanette Carlsson från 2014. Benjamin Wahlgren blev den som tog hem priset.
6 av 7: Let's Dance. Glenn Hysén och Jeanette Carlsson från 2014. Benjamin Wahlgren blev den som tog hem priset. Foto: Olle Sporrong
Blommor. Efter att ha haft sin tvillingsyster inneboende pryds nu bordet av levande blommor.
7 av 7: Blommor. Efter att ha haft sin tvillingsyster inneboende pryds nu bordet av levande blommor. Foto: Cornelia Nordström

"Jag har lärt mig betala räkningar och städa"

En kanna kall mjölk på is och en bra match på tv. Det enkla är många gånger det allra bästa, enligt Glenn Hysén, som njuter av att bo själv. Hälsoliv hälsar på hos den före detta idrottsstjärnan hemma i ungkarlslyan i Göteborg.

Glenn Hysén är Glenn Hysén, varken mer eller mindre. Att göra sig till för främlingar och svänga sig med olika manér är inte hans grej och när Söndag hälsar på öppnar han dörren i avslappnade shorts och T-shirt. Mitt på golvet i vardagsrummet ligger en stor hög med kassar, hockeytrunkar och kartonger.

– Det är min son Antons prylar som står på golvet. Han var tvungen att flytta från sitt andrahandskontrakt så nu ska han bo hos mig ett tag. Jag har haft härbärge Hysén här den senaste tiden haha. Min tvillingsyster separerade för ett tag sedan så hon har bott här.

 

Han slår sig ner i soffan, korsar det ena benet över det andra och knäpper händerna bakom huvudet.

– Mig gör det ingenting att det kommer hit folk och bor här. Jag bor ändå alltid i soffan. Oavsett om jag bor själv eller om det är någon annan här så sover jag här, somnar framför tv:n, förklarar Glenn med ena ögat på en fotbollsmatch på tv:n.

Det har gått fem år sedan han flyttade in i den drygt 55 kvadratmeter stora tvårummaren vid Odinsplatsen i Göteborg. Efter separationen med ex-hustrun Helena Hysén bor Glenn själv för första gången i hela sitt liv. Anledningen till att ex-makarna gick skilda vägar efter över 20 år som gifta var att Glenn träffade en annan kvinna. Samma sak hände då han och Helena träffades. Då var han gift med sin första hustru Kerstin.

– Ja man har absolut gjort saker man inte alls är stolt över, men som jag inte kan göra någonting åt nu. Jag har hoppat från relation till relation i hela mitt liv. För mig var det en stor omställning att bo ensam. De senaste åren har jag utvecklats enormt som människa. Jag har lärt mig att betala räkningar på nätet, tvätta och städa. Laga mat kan jag däremot fortfarande inte. Jag har varken fläkt eller mikrovågsugn. Jag lider inte, det finns så många bra hämt-matställen här i närheten, både thai och indiskt. Pizza äter jag helst inte.

Relationen med Therese är slut. Foto: Olle Sporrong

Glenn gillar sitt ungkarlsliv. Han stormtrivs i sin lägenhet och njuter av att umgås med sig själv. När han skilde sig lovade han sig själv att inte kasta sig in i en ny relation och flytta ihop bums. För drygt ett och ett halvt år sedan träffade han kärleken i 20 år yngre Therese Skoglund och paret förlovade sig under en familjesammankomst i november 2014. Över påsk åkte paret, tillsammans med Thereses barn, på semester till Danmark, men bara dagar efter att de hade kommit hem fick kärlekssagan ett abrupt slut.

– Det hände lite saker men det är ingenting jag vill sitta här och babbla om. Vi hade helt olika värderingar och uppfattningar om saker och ting, bara en sådan liten detalj som det här med mobiltelefoner. Jag vill prata med den jag är ihop med, inte sms:a. Det är som om man lever något slags sms-liv, som om telefonen är fastvuxen i händerna på folk.

 

Även om Glenn saknar vissa delar av relationen med Therese är han inte den som deppar ihop.

– Det var tråkigt men vad fan ska man göra? Det är inga problem nu och jag är inte typen som lägger mig ner och bölar. Vi har bara lite kontakt nu, på sms så klart, haha. Men det är inga sura miner. Vi är över, klart!

Efter att ha haft några relationer med mycket yngre tjejer hoppas han att kunna springa på någon i sin egen ålder nästa gång.

– Det vore kul att träffa någon som är inne i samma fas i livet som man själv. Som har samma tankegångar. Men jag är inte ute och jagar, händer det så händer det. Just nu träffar jag ingen, nu är det frilans. Även om det händer kommer jag inte att flytta ihop med någon, om det inte händer något helt sjukt. Här är det ingen som styr och ställer, jag kan göra vad fan jag vill.

Han ser fram emot en singelsommar och har redan vissa planer för semestern i juli.

– Jag ska passa på att hälsa på vänner som bor på öarna och andra ställen här runtomkring. I Grebbestad och Tanum, där min gamla fotbollskollega Thomas Wernerson bor. Nyligen var jag i Frankrike med mina söner Alexander och Anton och spelade in "Fångarna på fortet". Det var jävligt skoj.

Sonens bröllop. Sonen Tobias Hysén, fotbollsspelare, gifter sig i Falkenberg, 2014, med Maria Kaspersson. Foto: NIKLAS HENRIKCZON

 

Glenn har nära relation med sina söner och familjen betyder mycket. Han har hunnit bli farfar och morfar hela fem gånger men förtroendet att passa sina barnbarn är det dock si och så med.

– Det händer väldigt sällan att jag är barnvakt men det beror på att de vet hur jag lever. Jag skulle känna mig bekväm med att vara det, några timmar så där. Nu bor min Tobbe i Shanghai och min dotter Charlotte bor i Norge så det blir svårt att bara åka över och hänga några timmar.

Han reser sig upp i soffan och går in i sovrummet för att hämta lite anständiga kläder att låta sig fotograferas i.

Han väljer en grön pikétröja av märket Sebago. Som ambassadör för spelbolaget Unibet ser han självklart till att välja sin uppdragsgivares färg på kläderna så ofta han kan, något som skapade rubriker i samband med premiären av SVT-succén "Mästarnas mästare". För Glenn blev resan kort då han var den första som tvingades lämna tävlingen.

Mästarnas Mästare. Hysen blev den första att lämna tävlingen. Foto: Jan Wiriden

– Jag orkade helt enkelt inte, flåset är värdelöst. Jag hade hoppats på att det skulle vara några fler grenar man fick använda skallen i. Jag tränar med hantlar och gör sit-ups här hemma varje dag men jag behöver konditionen. När jag var med i Let's Dance gick jag ner tio kilo och nu har jag gått upp sju av dem igen. Där skulle jag vilja ha bättre karaktär. Men jag känner mig glad och harmonisk. Livet är så kort, när det är slut så är det slut. Man måste njuta lite också och jag känner mig väldigt glad och harmonisk. I andras ögon tar jag nog lite för lätt på saker, haha.

Glenn Hysén

Ålder: 55.

Gör: Ambassadör för Unibet.

Bor: I Göteborg.

Familj: Barnen Tobias, 32, Charlotte, 30, Alexander, 27, Anton, 24 och Annie, 20 från tidigare äktenskap samt fem barnbarn.

Aktuell: Medverkar i “Fångarna på fortet" på TV4

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!