Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>HÄLSA

Publicerad 4 sep 2015 10:17

"I dag får man se mer av den riktiga Marie"

<span>”Jag vågar visa min personlighet mer. Det har väl dels att göra med åldern men också att jag känner att det funkar för mig att göra mig mer personlig”, säger Marie Serneholt.</span>

”Jag vågar visa min personlighet mer. Det har väl dels att göra med åldern men också att jag känner att det funkar för mig att göra mig mer personlig”, säger Marie Serneholt.

1/8

Foto: Cornelia Nordström

<span>Marie är särbo med stylisten Qhris Magsino.</span>

Marie är särbo med stylisten Qhris Magsino.

2/8

Foto: Robert Eklund

<span>Bingolotto. Marie Serneholt tog över rodret som programledare för ”Bingolotto” 2013.</span>

Bingolotto. Marie Serneholt tog över rodret som programledare för ”Bingolotto” 2013.

3/8

Foto: Nina Torsede

<span>Marie blev världskänd redan som 15-åring som en del av succébandet ”A-teens”.</span>

Marie blev världskänd redan som 15-åring som en del av succébandet ”A-teens”.

4/8

Foto: Maria Steen

<span>Marie förlorade ”Let´s dance´i final mot Ingemar Stenmark.</span>

Marie förlorade ”Let´s dance´i final mot Ingemar Stenmark.

5/8

Foto: Olle Sporrong

<span>Marie var tillsammans med schlagervinnaren Måns Zelmerlöw i tre år.</span>

Marie var tillsammans med schlagervinnaren Måns Zelmerlöw i tre år.

6/8

<span>Marie Serneholt är ingen rastlös person och har njutit av att ta det lite lugnare under sommaren. </span>

Marie Serneholt är ingen rastlös person och har njutit av att ta det lite lugnare under sommaren.

7/8

Foto: Cornelia Nordström

<span>Marie gillar serien ”Prison break”.</span>

Marie gillar serien ”Prison break”.

8/8

Hon var tvungen att bestämma sig snabbt - kollegan Agneta Sjödin hade råkat ut för en cykelolycka och TV4-serien "Fångarna på fortet" stod utan kvinnlig programledare.

- Jag pluggade allt jag kom över, säger Marie Serneholt, 32, som numera satsar helhjärtat på jobbet som programledare.

Efter en hektisk vår med "Let's Dance" knackade nästa stora utmaning på Marie Serneholts dörr. Efter att TV4-kollegan Agneta Sjödin råkade ut för en cykelolycka blev Marie hennes ersättare som programledare för "Fångarna på fortet" tillsammans med veteranen Gunde Svan.

- Jag fick reda på det två och en halv vecka innan jag skulle åka men eftersom jag hade en massa jobb inbokade så hade jag egentligen bara en och en halv vecka på mig att förbereda. Men jag tog till vara på tiden så gott jag kunde. Pluggade på allt jag kom över, kollade på så många program jag kunde, läste spelbiblar med alla regler. Den stora utmaningen var att få koll på allting när jag kom dit och det kände jag faktiskt att jag hade. Jag åkte dit en dag innan för att hinna reka, Gunde har gjort det i 16 år så han kan ju sin del. Jag hade jätteroligt och det var väldigt overkligt. Jag hade aldrig trott när jag var liten och satt och kollade på programmet att jag 20 år senare skulle vara programledare.

 

Snabba puckar är Marie van vid och i just det här fallet är hon tacksam över att programmet är ett väl fungerande maskineri och att hon kunde känna trygghet i sin folkkära programledarkollega.

- Det funkade jättebra. Gunde är ju ingen svår person alls. Hur härlig, varm och trygg som helst. Vi har inte jobbat ihop tidigare, men träffat på varandra i olika sammanhang. Jag känner att vi fick bra kemi och funkade tillsammans arbetsmässigt på en gång. Han är ambitiös och påläst och det är skönt att jobba med en sådan person.

Söndag träffar Marie en solig sensommardag samma vecka som premiären. Efter inspelningarna i början av sommaren har hon njutit av att ta det lite lugnare. Nog för att bollarna gärna får flyga kors och tvärs i luften men återhämtning och balans är hon noga med.

- Lika väl som jag tycker det är sjukt kul att ha mina dagar fullspäckade är det också viktigt att ta det lugnt och inte göra någonting. För att orka och inte bränna ut sig själv. Jag är ingen rastlös person som måste ha någonting hela tiden.

 

Marie blev världskänd redan som 15-åring, då hon valdes in som en del av succébandet A-teens. Sedan dess har hon synts i rampljuset både som artist och på senare år som programledare. Sedan tre år tillbaka har hon lagt sången på hyllan för att satsa helhjärtat på tv.

- Tagit en paus i alla fall. Jag kanske tar upp det igen men just nu tycker jag det är otroligt kul att känna att jag hela tiden utvecklas som programledare. Jag har väl egentligen fokuserat på tv sedan 2009 då jag gjorde mitt första uppdrag, nationaldagsfirandet på SVT. Sedan dess har jag gjort mycket tv fast det har varit blandat med sång.

Hon berättar också att hon ser fram emot att visa mer av sig själv i jobbet som programledare. Klyftan mellan privata Marie och hennes offentliga person blir mindre i takt med att hon blir allt säkrare på sin uppgift.

- I dag får man se mer av den riktiga Marie än vad man kanske fick tidigare. Jag vågar visa min personlighet mer. Det har väl dels att göra med åldern, men också att jag känner att det funkar för mig att göra mig mer personlig. Det tar tid att komma så långt och jag är inte fullt där än men jag tror att jag kan släppa fram mer och mer hela tiden.

 

Så vad kan du berätta om privata Marie som vi inte vet ännu?

- Jag är rätt pedantisk. Eller jag vet inte, samtidigt kan jag också skita i allt vissa dagar. Men jag kan vara sådan att jag vrider på olivoljeflaskan så att etiketten är rakt fram. Jag gillar ordning och reda. När jag var liten kunde jag gå hem till mina kompisar och städa deras rum. Jag tycker det är skitjobbigt när det är stökigt runtomkring mig. Jag vill veta var jag har mina grejer. Annars blir jag stressad när jag tänker på olika saker som borde fixas. När jag har ordning runtomkring mig kan jag känna mig lugn.

Sin stress tycker hon sig vara bra på att hantera. Tröskeln är hög men så har Marie också fått öva på att kunna slappna av i stressade situationer och miljöer. Hon har ett stort stöd i sin familj. Hon är yngst av tre syskon och växte upp i radhus utanför Stockholm.

- Vi är väldigt tajta och har alltid varit. Jag hörs med mina föräldrar och syskon varje dag. De har alltid varit mitt största stöd och jag har haft dem vid min sida under hela uppväxten. Jag älskar att resa med dem eller bara hänga.

Framöver hoppas hon på att skaffa egen familj.

- Det är en fråga jag ofta får från journalister. Min vänskapskrets är så blandad, vissa har barn, vissa har inte det, vissa är singlar. Så jag känner ingen press alls. Frågan kommer upp, ofta i intervjusituationer, och det kanske förväntas att man ska ha det när man är 32 år och kvinna. Jag vet inte. Det är ingen fråga som stör mig. Jag är inte där just nu men jag älskar barn och vill gärna ha det en dag.

 

För drygt ett år sedan hittade hon kärleken i tre år yngre stylisten Qhris Magsino och i dag är paret särbos. Efter den omskrivna relationen med ex-pojkvännen Måns Zelmerlöw har Marie valt att hålla sin nuvarande relation utanför rampljuset men hon strålar när hon nämner sin kärlek.

- Vi har väldigt roligt tillsammans. Men vi jobbar inte ihop och han kommer inte bli min stylist, haha. Han jobbar med herrmode för det första. Jag tycker det är roligt att hålla på med mig själv och fixa, men så klart kan jag slänga i väg frågan "ser det här okej ut".

Hur vill du att ditt liv ska se ut om fem år?

- Jag har ingen aning. Jag vill fortfarande jobba med tv, fortfarande vara programledare. Det vore kul att ha tagit något steg, antingen gift sig, förlovat sig eller skaffat barn. Jag hoppas mest att jag fortfarande har lika roligt som jag har i dag. Jag har roligare än någonsin.

 

LÄS MER: Därför stänger hon in sig