Jobbig situation. "Min sambo bara gnäller. Han kan ge mig spydiga kommentarer om mitt utseende, att jag inte gjort vissa sysslor hemma eller på jobbet och när jag käftar emot grälar vi."
1 av 2: Jobbig situation. "Min sambo bara gnäller. Han kan ge mig spydiga kommentarer om mitt utseende, att jag inte gjort vissa sysslor hemma eller på jobbet och när jag käftar emot grälar vi." Foto: Shutterstock
Manspanelen består av Leif GW Persson, Robert Aschberg och Pigge Werkelin. Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer. Mejla till: manspanelen@expressen.se
2 av 2: Manspanelen består av Leif GW Persson, Robert Aschberg och Pigge Werkelin. Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer. Mejla till: manspanelen@expressen.se

"Hur får jag min sambo att sluta gnälla?"

Jag och min sambo har varit ihop över tio år nu och jag börjar tro vi inte klarar tio år till. Ingen av oss har haft andra förhållanden, så jag har inget att jämföra med.

Vi lever ett knapert liv både socialt, ekonomiskt och känslomässigt. Han har varit arbetslös men sysslat med studier och arbeten i arbetsförmedlingens regi under alla år.

Jag har gått på universitet och har två år kvar till en examen som jag inte längre orkar tänka på. Har studieledigt sedan fem år. Sedan fyra år driver jag en kiosk med gatukök där jag anställt min sambo för att han satsat pengar.

 

Jag har allt ansvar och har alltid arbetat 60 timmar i veckan utan semester. Han arbetar 40-50 timmar i veckan men har tagit semester på min begäran eftersom vi grälat mycket på sista tiden.

Jag har även haft hjälp av hans bror och fru, och nu har även de börjat gräla med min sambo eftersom de anser han bara gnäller på allt. Det är sant!

 

Han kan ge mig spydiga kommentarer om mitt utseende, att jag inte gjort vissa sysslor hemma eller på jobbet och när jag käftar emot grälar vi.

Sedan gråter han och ber om förlåtelse, ibland gråter jag, men oftast är jag bara trött, trött, trött.

Sexlivet är också dåligt, jag är ju alltid trött. Nu har jag avskedat honom och då fick jag ett helvete!

 

Han vänder på dygnet och ingenting blir gjort hemma. Men han kritiserar mig för att jag lämnar disken på kvällen när jag lagat mat åt oss båda. Har föreslagit kuratorbesök, jag vill ju öppna hans ögon!

Han förstår inte varför alla bråkar med honom! Är han deprimerad? Jag sitter i rävsaxen eftersom han äger halva lokalen.

Y.B

 

LÄS OCKSÅ: 9 skäl att skiljas – eller börja kämpa!

 

Manspanelen svarar:

Leif GW Persson: Köp ut honom och sparka ut fanskapet

Jävla gnällpitt. Sparka ut fanskapet, men börja med att gå till banken och låna en slant och köp ut honom ur rörelsen. Och se för faderulingen till att inte betala för mycket.

 

Robert Aschberg: Sälj korvkiosken och plugga klart

Din sambo lider troligen av dåligt självförtroende. Låt honom inte ta ut det på dig. Sälj korvkiosken och ge honom hans pengar så slipper du rävsaxen. Använd dina pengar till att plugga färdigt. Kräv dessutom att han skaffar sig ett jobb, vilket som helst. Gillar han inte det upplägget så kan du be honom fara och flyga.

 

Pigge Werkelin: Ställ krav eller separera

Det är nog bara att ta tjuren vid hornet och ställa krav eller separera. Gällande lokalen så får ni väl sälja den om han inte är villig att hitta en lösning. Man kan ju vara hyresvärd trots att man inte lever ihop. I sämsta fall så får du/ni sälja hela rörelsen. Det håller inte i längden att han kan styra dig på grund av delägandet. Killen har problem och det skulle säkerligen vara nyttigt för er båda om ni separerade.

 

LÄS OCKSÅ: Lyckligare skilsmässa – 25 saker du bör veta

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!