Skydda dig i sommar – test av vattentåliga solskydd

Skydda huden i sommar med rätt sorts solskydd.

Foto: Getty Images / Getty Images

Skydda huden i sommar med rätt sorts solskydd.

Sommarens solnyheter kommer i användbara sprejförpackningar, somliga är superfina mister medan andra är traditionellt mjölkiga och de flesta formulerade så att de klarar av vatten, sand och salt.

Här testar experten tre vattentåliga solskydd.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Tänk på detta i solen!

1. Kolla efter SPF

Välj solskydd och solskyddsfaktor efter hudtyp och solstrålarnas styrka – konsistenser, dofter, vårdande ingredienser är mer kosmetiska val.

2. Var försiktig

Solskydd tar bort hudens naturliga skyddsmekanism, rodnaden som hettar och svider och som får oss att söka upp skugga eller sätta på oss kläder.

3. Mängd kräm

Solkrämer skyddar vid normal solning förutsatt att man smörjer in sig med rätt mängd. Ett riktvärde är cirka två matskedar kräm varannan timme och direkt efter bad.

Test av 3 vattentåliga solskydd

Sports invisible protective mist SPF 50, Shiseido

Sportig sprejmist

Annons: Läs mer och köp solskyddet här (extern länk)

Torr sprejmist som också kan sprejas upp och ner, det gör att man lätt kommer åt att skydda ryggpartiet. Misten torkar snabbt och känns varken blöt eller kladdig. Ett solskydd för alla som älskar att bada då den tål vatten, svett och sand extremt bra.

Waterlover sun mist SPF 30, Biotherm

Transparent & svalkande

Annons: Läs mer och köp solskyddet här (extern länk)

Transparent mist som ger huden en svalkande blöt känsla, tar ett litet tag för den att torka. Plus för att ingredienser och förpackning är utvecklat med tanke på miljö. Funkar även att spreja solskyddet på ryggen, men pumpdosering är lite trög.

Water soul eco sun cream SPF 30, Comfort Zone

Krämig konsistens

Annons: Läs mer och köp solskyddet här (extern länk)

Klassisk pumpsprej med vattenresistent solkräm i en krämig konsistens för kropp och ansikte. Innehåller hudvårdande ingredienser som också är miljösnälla. Går hyfsat snabbt in i huden som får en silkig mjuk känsla. Dermatologiskt testad, passar känslig hy.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här