April Star är bara 10 år - men har över 60 000 följare på Instagram.
April Star är bara 10 år - men har över 60 000 följare på Instagram. Foto: Instagram

April, 10, med vitiligo drömmer om att bli modell

Hon är bara 10 år gammal - men har redan stora ambitioner.

April Star från Miami låter inte hudsjukdomen vitiligo stoppa henne.

Möt Instagrams nya modeälskling.

Hon blev diagnostiserad med hudsjukdomen vitiligo som sexåring.

April Stars mamma berättar för Buzzfeed att hon som liten ofta blev mobbad för sin fläckiga hud, men att hon nu lärt sig acceptera sina "kärleksfläckar".

LÄS MER: Modell med vitiligo gör succé på catwalken.

April Star drömmer om att bli modell

Det var storasyster, skådespelerskan Yindra Zayas, som inspirerade April att öppna ett Instagram-konto. Och i dag följer över 62 000 människor varje steg som 10-åringen tar.

För några veckor sedan medverkade April i pratshowen The Real. När idolen Winnie Harlow, som också har vitiligo, dök upp för att överraska henne visste glädjen inga gränser.

April har redan tagit små steg mot sin dröm om att bli modell. Hon har gjort en kampanj för Love My Alannah och hon kommer att dyka upp i ett kommande nummer av Essence.

För att citera April: "Tro på att du kan så är du halvägs där".

Dreams do come true. @winnieharlow 🌸

Ett foto publicerat av April star (@redefinedmybeauty)

Fakta/Vitiligo

Vitiligo är en hudsjukdom med förvärvad fläckvis förlust av pigmentceller i ytterhuden, som gör de drabbade områdena kritvita. Ibland är även hårfolliklarna drabbade. Det är ingen åkomma som förkortar livet, men kan orsaka svårt psykiskt lidande och ge en påtagligt försämrad livskvalitet.

Den vanligaste typen är den generaliserade som återfinns hos 1-2 procent av alla människor, världen över. Mindre vanlig är den segmentella vitiligotypen, som följer utbredningen av ett sensoriskt nervsegment i huden och kännetecknas av att den endast uppträder på ena kroppshalvan.

Källa: Vitiligoforbundet.se