Ta hand om din hud efter sommaren, det behöver den!
1 av 2: Ta hand om din hud efter sommaren, det behöver den! Foto: Getty Images
Återfukta huden med en bra bodylotion.
2 av 2: Återfukta huden med en bra bodylotion. Foto: Getty Images

5 sätt: Ta hand om din hud efter semestern

Har du haft en för bra sommar? Efter för mycket av sol, vind och vatten kan din hud behöva en omstart inför hösten.

Här följer fem saker att tänka på för att få balans och återfukta din hud.

1. Skrubba din hud

Innan man behandlar sin hud är det viktigt att få bort torra gamla hudceller, se därför till att skrubba din hud ordentligt.

2. Stilla din solsveda

Har din hud fått för mycket sol? Lugn, kylbalsam eller aloe vera-kräm får huden att lugna sig. Har du bränt dig ordentligt behövs en klådstillande hydrokortisonkräm.

 

KÖP HÄR: Just nu 20% rabatt på naturlig hudvård från Weleda – erbjudande från webbshopen Happy Green i samarbete med Hälsoliv

 

3. Kompletta kokosoljan

Kokosolja har många användningsområden. Den krämiga konsistensen gör den perfekt som bodybutter och mjukgörare för huden och gör dig len. Kokosoljan lindrar också efter insektsbett och solbränna och kan även användas som rakgel. Kokosoljan är även användbar till håret.

4. Undvik torr hy

Känns huden stram och torr efter semestern? Var noga med att återfukta med en bra bodylotion. Har du en torr hy med anlag för eksem kan du ta hjälp av kortisonkrämer och barriärstärkande krämer och oljor som har en fetare komposition.

5. Gör din egen kroppsolja

Dofta gott av honung och citron. Blanda 60 ml kallpressad rapsolja med saften av en citron och 15 ml honung i en mixer. Häll upp på en snygg flaska och skaka om före användning. Du kan också tillsätta några droppar eterisk olja – men var försiktig om du har anlag för allergi. Eteriska oljor köps på specialbutiker på nätet och i hälsokostbutiker.

 

KÖP HÄR: Just nu 20% rabatt på naturlig hudvård från Weleda – erbjudande från webbshopen Happy Green i samarbete med Hälsoliv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!