Höstmys! Enkel och god pumpasoppa

Så här gör du Erika Kits Göleviks goda pumpasoppa med kokosmjölk och ingefära.

Det är pumpans säsong - så varför inte ta till vara på det?

Träningsexpert Erika Kits Gölevik delar med sig av sitt bästa recept på pumpasoppa.

Enkel att göra och supergod med butternutpumpa och kokosmjölk!

Det här behöver du:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2-3 cm ingefära

1 st butternutpumpa

4 morötter

2 msk grönsaksbuljong

400 ml kokosmjölk

Lite citronjuice

Salt 

Peppar

LÄS OCKSÅ: Så gör du världens godaste och nyttigaste chokladglass - på en minut

Gör så här:

1. Grovhacka lök, vitlök och ingefära.

2. Fräs i kokosolja i en kastrull

3. Lägg i köttet från en skalad, ansad och grovhackad butternutpumpa.

4. Skölj och lägg i grovhackade morötter.

5. Täck med vatten och addera grönsaksbuljong.

6. Koka tills pumpan och morötterna är mjuka.

7. Slätmixa allt.

8. Häll på kokosmjölk och koka upp igen.

9. Smaka av med salt, peppar och en skvätt citron.

10. Toppa med sådant du gillar, till exempel pumpakärnor, riven kokos och ärtskott.

LÄS OCKSÅ: 7 goda frukostar som håller dig mätt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer