Veckans brevskrivare undrar om det är hon som är gnällig eller om det är dags för hennes man att börja betala.
1 av 2: Veckans brevskrivare undrar om det är hon som är gnällig eller om det är dags för hennes man att börja betala. Foto: Shutterstock
Manspanelen svarar på dina frågor. Leif GW Persson, 70, professor i kriminologi och författare. Robert Aschberg, 63, journalist och programledare. Pigge Werkelin, 54, ­gotlänning och entreprenör som blev ett namn för svenska folket efter tsunamikatastrofen 2004, där han förlorade fru och två barn. Mejla manspanelen@expressen.se
2 av 2: Manspanelen svarar på dina frågor. Leif GW Persson, 70, professor i kriminologi och författare. Robert Aschberg, 63, journalist och programledare. Pigge Werkelin, 54, ­gotlänning och entreprenör som blev ett namn för svenska folket efter tsunamikatastrofen 2004, där han förlorade fru och två barn. Mejla manspanelen@expressen.se

"Hjälp, min man vägrar att betala för sig!"

Jag är 36 och gift med en man som är 34. Vi har ett gemensamt barn på två år och jag har barn sen tidigare. I början när vi träffades hade han ströjobb, men betalade ändå sin del av hushållet. Efter att vårt barn föddes förlorade han sitt jobb. Han har ingen a-kassa och lever på mig.

Nu, efter två år som arbetslös, hittade han ett tillfälligt jobb som varade i tre månader.

När jag skulle prata om att han skulle bidra ekonomiskt så blev han plötsligt aggressiv. Därför valde jag att avsluta samtalet för barnens skull.

Jag väntade några dagar och tog upp saken igen då vi var ensamma. Då blev han fullkomligt rasande över att jag ens vågade ta upp en sån diskussion. Han menade att han hade rätt till hela sin lön efter så lång tid utan arbete.

 

För sin tremånaderslön har han köpt en resa till England för att umgås med sin bror. Jag är inte välkommen att följa med. Vad ska jag göra?

Han ska vistas i England en hel månad. Sen ska han komma hem igen och förväntar sig att jag fortsätter att betala för mat och allt!

 

Jag har börjat undra över vad som händer ifall han får ett riktigt arbete och mitt bostadsbidrag upphör. Vad händer ifall han inte betalar sin del av hyran?

Jag har också börjat undra över vad det är för sorts man jag gift mig med, medan han tycker jag ska sluta gnälla.

/"Lilla Myran"

 

MANSPANELEN SVARAR:

Robert Aschberg: En snyltare

Du ska inte acceptera att han snyltar så på dig. Säg åt honom att han ska ställa in Englandsresan och lägga pengarna i er gemensamma kassa.

Om han ändå envisas så är det bara att begära skilsmässa.

Pigge Werkelin: Hitta en annan!

Om det du skriver stämmer så kan jag inte se någon anledning att leva med den mannen. Det är ett egoistbeteende som påminner om en bortskämd tonåring. Får för mig att han blivit väldigt bortskämd under lång tid. Tror att lilla myran ska ryta till som ett lejon så att mannen vaknar till.

Förstår han inte att man delar allt och hjälps åt så bör han nog leta efter ett nytt gratis­hotell med en snygg servitris.

Leif GW Persson: En skitstövel

Jag tycker han är påtagligt lik en vanlig skitstövel. Kasta ut honom, se till att han gör rätt för sig. Vad gäller ert gemensamma barn är han ju skyldig att göra det och bidragsförskottet kommer han ju inte undan. Åka till England! Klockorna stannar när jag ser vad du skriver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!