I-landsproblem. Då och då bör vi verkligen oroa oss över det gränslösa och rätt vulgära beteendet vi har, istället för wifi-koden som är "för lång/krånglig att knappa in" eller att "gratismaten vi fått inte var så god."
I-landsproblem. Då och då bör vi verkligen oroa oss över det gränslösa och rätt vulgära beteendet vi har, istället för wifi-koden som är "för lång/krånglig att knappa in" eller att "gratismaten vi fått inte var så god."

Här är våra värsta i-landsproblem! Vilket är ditt?<br />

Många av oss har turen att leva i ett rikt och utvecklat land.

Många av oss glömmer det rätt ofta.

I stället klagar vi över skitsaker, som för andra framstår som helt... overkliga.

Med inspiration av Elite Daily listar vi tio vanliga i-landsprobem.

1. Det finns för mycket på menyn

Kanske har du någon gång suttit på en bra restaurang med svår beslutsångest: ska du välja grisen med tryffel, den bakade skreitorsken eller en sallad med kål och sötpotatis? Eller ska du gå på några olika förrätter och avsluta med en efterrätt?

Well, nästa gång du ojar dig över den generösa menyn, kom ihåg att uppskatta ditt privilegium. Många har inget annat val än att laga tio kronors-blodpudding till middag - om ens det.

 

2. "Vilken äcklig gratismat!"

Nu får man visserligen betala för maten på många flygningar - och då är det kanske mer accepterat att klaga. Men missnöjet över den undermåliga flygplansmaten har varit ett populärt samtalsämne bland folk länge. För att inte tala om den "kanske lite torra" kanelbullen på konferensen med jobbet - eller snittarna på VITT bröd på vimmelfesten. Att vi ens har mage att kritisera när vi blir bjudna?!

 

3. "Men hallå, baristan stavade mitt namn fel?!"

Äntligen är det din tur att beställa på det smockfulla Starbucks-kaféet på Spring Street i New York. Och du gör det med största precision: "a skinny hazelnut latte with non-fat milk and sugarfree syrup, please". Killen bakom disken frågar vad du heter - men när pappersmuggen med ditt namn kommer ut har "Anna" blivit "Alanya"?!

LUGN: Värre saker har hänt.

 

4. "Jag har alldeles för mycket med mig!"

Du är på väg till Arlanda för att ta ett flyg till Thailand, men först ska du bara klara av att ta dig ut ur lägenheten, in i taxin och fram till incheckningsdisken med allt bagage. Två fulla resväskor och en badbag över axeln, "vet ni hur mycket det väger?!"

Well, vill man vara fin så får man lida pin, som det heter. Eller så ifrågasätter man om man verkligen behöver ha med sig 15 olika klänningar och en prinsesslik bredbrättad solhatt till en strand där lokalbefolkningen går i shorts och flipflops?

 

5. "Gud, så trög min gamla Iphone 4 är!!!"

Du glömde mobilen på semestern på Gran Canaria och nu måste du hålla till godo med din gamla lur tills den nya återvänder med posten. Men den är ju inte alls lika snabb, att surfa på nätet är rent ut sagt outhärdligt!

Alltså: var glad att du ens hade en backup, så att du kan fortsätta kommunicera med världen.

 

6. "Åh nej, matkoma igen..."

Brunchbuffén i helgen var så överväldigande att du inte kunde stå emot: fisktacos, minihamburgare, revbensspjäll och amerikanska pannkakor - allt var tvunget att testas. Efteråt nojar du över illamående och onödiga kalorier, men kanske skulle du bekymra dig över det gränslösa (och rätt vulgära) beteendet i stället?

 

7. Pizzabudet är sent"

Hallå, Mellon började för en kvart sen och pizzabudet har fortfarande inte ringt på dörren! Jag dör av hunger!" För det första: Nej, du kommer inte att svälta ihjäl. För det andra: om vi är så bortskämda att vi kan få en special-calzone inburen genom ytterdörren efter ett telefonsamtal borde vi bannemej tåla att vänta lite.

 

8. WiFi-koden är alldeles för krånglig

 Varje gång du ska lägga upp en instagrambild eller posta något på Facebook måste du knappa in den där långa koden med bokstäver och siffror huller om buller, som du fick av tjejen i hotellreceptionen. GAH!

En tanke: Är din kommunikation på sociala medier verkligen viktig just nu? Om ja så kanske du får acceptera mödan.

 

9. Proportionen nachos-salsa är helt orimlig

En hög tortillachips och en ännu större hög tomatsalsa. Varför snålar texmexhaket på det godaste, men öser sliskig sås över tallriken? Nu måste du kanske köpa mer nachos, men då kommer du ju få ännu mer salsa?

Inflikande: kanske inte värt att gå i taket för ändå?

 

10. Målaren kommer redan klockan 8

"Vad är det med alla hantverkare? Måste de komma så tidigt jämt, när jag fortfarande vill ligga i sängen?" Ja, det måste de kanske, för de har också en dag att planera. Och när du äntligen får professionell hjälp kanske du får vara beredd att foga dig.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande