Gröna ärtor - därför är det bra att äta massor

Gröna ärtor är kanske inte det första du tänker på när du vill unna dig nåt lyxigt?

Men faktum är att de små rackarna, som kanske främst är förknippade med svensk husmanskost, är en superinvestering.

Tror du oss fortfarande inte?

Här listar vi sju anledningar till varför du ska äta dem.

1. De skyddar mot förkylning

 Gröna ärtor är rika på C-vitamin, som stärker immunförsvaret. Dessutom innehåller de zink, en mineral som sägs korta sjukdomstiden och lindra symptomen.

2. De håller i gång magen

De gröna ärtorna är liksom andra baljväxter rika på kostfibrer, som gör att tarmarna i magen fungerar som de ska.

3. De mättar

Tack vare det höga fiberinnehållet ger gröna ärtor en bra mättnad.

4. De stärker skelettet

Gröna ärtor innehåller K-vitamin, som är viktigt för uppbyggnaden av skelettet.

5. De är bra om du är/kan tänkas bli gravid

Gröna ärtor innehåller mycket folat, som behövs för att fostret ska utvecklas normalt under graviditeten.

6. De är miljövänliga

Baljväxter överlag är resurssnåla att producera, vilket gör gröna ärtor till ett bra miljöval.

7. De är billiga

Visst är det skönt när nyttig, miljösnäll mat inte behöver kosta skjortan?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!