Fredrik Paulún: Ät ägg ofta, men välj rätt sort

Ägg har omvärderats under de senaste 20 åren.

Det är bra för oss att äta ägg. Men det gäller att välja rätt.

I den nya serien ”Handla med Paulun” får du följa med honom till affären.

För det är där vi fattar beslut om vad vi sen stoppar i oss.

Förr ansågs ägg vara farliga för hjärtat, men enligt forskning stämmer inte det. Äggen är tvärtom fyllda av nyttigheter som omega 3, D-vitamin och antioxidanter, menar Fredrik Paulún.

– Men välj gärna rätt sorts ägg, säger han.

Bland specialäggen finns bland annat de med gulare gula, vilket tyder på mer antioxidanter, och de ekologiska, Kravmärkta äggen har mer näring i sig. Man får nämligen i sig den näring som hönan äter och ifall hönan äter mycket omega 3 blir även äggen mer näringsrika, fortsätter han.

I det här avsnittet av ”Handla med Paulun” pratar han om superlivsmedlet ägg.

Fredrik Paulún

Näringsfysiolog

Ålder: 45

Gör: Författare till ett flertal böcker, föreläser om näringslära, träning och hälsa.