Forskare vill minska mängden socker i drycker
Jakten på det onödiga sockret i vår mat fortsätter.
Nu föreslår forskare i Storbritannien att minska sockerhalten i söta drycker med 40 procent under en femårsperiod.
På så vis skulle runt 300 000 fall av diabetes typ 2 och en halv miljon fall av övervikt kunna undvikas.
De har redan påbörjat ett stort projekt med att dra ner på saltet i maten.
Nu föreslår forskare i Storbritannien att det görs en liknande satsning när det kommer till sockret, skriver Daily Mail.
Enligt professor Graham MacGregor vid Queen Mary University of London skulle man genom att under en femårsperiod minska på sockret med 40 procent i sockersötade drycker (inklusive fruktjuice) få en rad hälsofördelar. Bland annat skulle 500 000 fall av övervikt, 300 000 fall av diabetes typ 2 och 1 000 000 fall av fetma kunna undvikas hos den brittiska befolkningen.
Studien publiceras i Lancet Diabetes & Endocrinology.
LÄS MER:
Hakar du på utmaningen med 100 dagar utan socker?