Varför skickar män dickpics? Det ville några forskare ta reda på.
Varför skickar män dickpics? Det ville några forskare ta reda på. Foto: Shutterstock

Forskare: Män som skickar dickpics kan lida av narcissism

Överdriven självkänsla och överskattad självbild är två saker som kännetecknar en narcissist.

Nu har en studie kommit fram till att män som skickar dickpics kan lida av personlighetsstörningen.

Dickpic är precis som det låter; en bild på en penis. Med kamera i mobilen och flera olika sociala medier och chattar att kunna skicka i väg bilden är det lätt att göra det – men långt ifrån alla dickpics skickas med samtycke.

Så varför skickar egentligen män* dickpics?

Det ville ett gäng forskare ta reda på. I en ny studie i Journal of Sex Research tillfrågades fler än 1000 män om ämnet dickpics. Forskarna jämförde sedan personligheterna mellan de män som uppgav att de skickar bilder på sina könsorgan med de som uppgav att de inte gör det.

Vad man kom fram till? Att de män som skickar dickpics är mer troliga att vara narcissister och sexistiska.

LÄS OCKSÅ: 9 tecken som kan genomskåda en narcissist

Vill tillfredsställa sexuella behov

För att förstå vad det är för person som skickar dickpics frågade forskarna männen helt enkelt varför de gör det. De flesta svarade att det var deras sätt för att få mottagaren att skicka sexuella bilder tillbaka. Andra skickade bilderna för att tillfredsställa sina egna sexuella eller personliga behov.

Det senare svaret är ett av kännetecknen för en narcissist.

– En narcissist är någon som är självupptagen till en extrem nivå. Det är någon som har en hög självkänsla och tro på sig själv, men till en väldigt ohälsosam och skadlig utsträckning – till den punkt då det faktiskt förvränger sin självbild, andra personer och världen runt en. Det kan också leda till manipulativt och exploaterande beteende, eftersom de kommer prioritera sina egna behov över alla andras, säger Darrel Turner, rättsmedicinsk psykolog, till Health.

LÄS MER: 5 anledningar till att du får återkommande svamp i underlivet 

Skrämmande svar

Även om de flesta männen som deltog i studien hoppades att deras dickpic skulle resultera i en liknande bild tillbaka, var det också en andel män vars svar är skrämmande.

Fler än 14 procent av de män som uppgav att de skickar dickpics sa att de hoppades att deras bilder skulle locka fram rädsla hos mottagaren. 10 procent gjorde det för att äckla mottagaren, 8 procent skickar dem för att göra mottagaren arg, och ytterligare 8 procent gör det för att de hoppas få fram känslor av skam hos mottagaren.

”Män som skickar dickpics hade högre tendenser av narcissism likväl som ambivalent och fientlig sexism”, konstaterade studien.

*I den här artikeln har vi skrivit ’män’ när vi syftar på en person med penis

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!