Experten: I dag är årets bästa
dag för att dejta

Sommaren i all ära - men svenskarnas favorit-dejtingdag infaller mitt i vintern.

Närmare bestämt den 4 januari.

– Det är bara några dagar efter nyår, som för många innebär en nystart, säger experten Linnea Molander.

Vintern är en utskälld årstid i Sverige. De flesta av oss tycks räkna dagarna till sommaren - då sol, värme och uteserveringar får oss att leva upp och bli mer sociala.

Men kanske ska vi vara snällare mot Farbror Rimfrost, för enligt en analys gjord av mötessajten Match.com infaller den populäraste dagen för nätdejting den 4 januari - mitt i snöväder, minusgrader och hemmamys.

I år blir det en söndag.

– Den 4 januari är en riktig mellanperiod, då det är lätt att påminnas om dejting. Julen har precis passerat och det är dessutom bara några dagar efter nyår, som för många innebär en form av nystart, säger Linnea Molander, dejtingexpert vid Match.com.

LÄS MER: Hitta kärleken på nätet – stor guide till alla sajter

LÄS OCKSÅ: 7 oväntade sätt att få relationen att hålla

 

Men vad ska man då göra på en dejt i kalla januari?

Nja, egentligen är säsongen inget problem, eftersom 37 procent av alla singlar föredrar att tillbringa första mötet på ett kafé, enligt den nya undersökningen. Bio, utställningar och middagsbjudningar är andra favoritaktiviteter som lämpar sig bra vintertid.

Linnea Molander säger att det går att lära sig dejta, även om det känns nervöst i början.

– Det är en social färdighet som allt annat.

 

LÄS OCKSÅ: Därför lever nyskilda farligt i dejtingyran

Här är 3 bra dejtingtips

Kasta dig ut! Ta inte dejtandet på för stort allvar - och var beredd på att du inte kommer att möta din prins eller prinsessa på första försöket. Våga gå på flera dejter, med olika sorts personer och på varierade sätt. Det är genom att prova dig fram som du blir varse vad du söker.

Tänk efter vad du gillar. Vilka egenskaper uppskattar du hos en partner, vad tycker du är attraktivt, finns det något som du INTE vill ha att göra med? Definiera vad du är ute efter, så går det snabbare att sålla bort personer som du inte lär passa ihop med.

Samtidigt: Var nyfiken! Var öppen för den andra personens stil och åsikter, även om de inte tycks sammanfalla med dina egna till en början. Släpp fokus på dig själv och lyssna på din dejt, så blir mötet mer givande.

KÄLLA: Match.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!