Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Monkey Business Images

Ett skräddarsytt namn som kostar 260 000 kronor

När man inte vill döpa sin nyfödda baby till något så traditionsenligt som Elsa eller Lucas:

Då finns det hjälp att tillgå utifrån.

Ett företag i Schweiz har specialiserat sig på att komma på unika namn baserade på föräldrarnas personlighet.

Visst, Elsa, Alice, Lucas och William är väl fina namn i all sin enkelhet. Men lite tråkiga, inte sant? Även om de fyra toppar listan över de populäraste svenska flick- och pojknamnen 2014 så har den moderna tidens föräldrar uppvisat ett sug efter mer originella, "häftiga" titlar. Minns till exempel Måns Herngrens och Lena Philipssons förstfödda Noa Månfare. Eller Regina Lunds son Wiggo Love Linblå?

 

LÄS OCKSÅ: De 7 vanligaste synderna hos föräldrar

 

Och vill du döpa ditt nyfödda barn till något annorlunda men inte kommer på något bra så finns nu hjälp att få utifrån. Det schweiziska företaget Erfolgswelle erbjuder nämligen en tjänst där du för en nätt penning på motsvarande 260 000 kronor får ett skräddarsytt namn till din baby, framspånat av en grupp reklamare, historiker, översättare och jurister under fyra-fem veckor. Firman, som har skapat varumärkes och produktnamn sedan 2003, hittar på de nya tjej- och killnamnen utifrån föräldrarnas personlighet.

Idén fick vd:n Marc Hauser när en vän bad honom om hjälp, eftersom han inte kunde komma överens med sin fru om vilket namn de skulle välja till sin nyfödda.

– Vi tar hänsyn till kundernas kultur, ursprung och önskemål, förklarar Marc Hauser enligt tidningen The Telegraph.