"Det är så vackert i naturen på hösten och klimatet är så friskt och skönt. Jag promenerar helst på Lidingö då vi bor vid Kottlasjön som är otroligt vacker", säger Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren, Sofia Wistam och Micael Bindefeld bjuder in till fest i det nya programmet "Fest hos Bindefeld".
1 AV 2
"Det är så vackert i naturen på hösten och klimatet är så friskt och skönt. Jag promenerar helst på Lidingö då vi bor vid Kottlasjön som är otroligt vacker", säger Pernilla Wahlgren.
Foto: Cornelia Nordström
2 AV 2
Pernilla Wahlgren, Sofia Wistam och Micael Bindefeld bjuder in till fest i det nya programmet "Fest hos Bindefeld".
Foto: Kanal 5

"Egentligen så äter vi ju mest hela dagen…"

Mat är en central del i Pernilla Wahlgrens, 47, liv och en ledig söndag kretsar runt måltiderna. Det italienska köket är både hennes och barnens favorit, inte minst en enkel pasta med riktigt bra råvaror.

- Min ultimata njutning är att ligga hemma i soffan och titta på matprogram, säger Pernilla till Söndag.

Pernilla Wahlgren

Ålder: 47.

Familj: Barnen Oliver, Bianca, Benjamin och Theo.

Bor: I radhus på Lidingö.

Gör: Sångerska, musikalartist, programledare och designer med eget märke.

Aktuell: I "Fest hos Bindefeld" på Kanal 5, med nya kokboken "Pernillas kök" samt i musikalen "Förklädet" på Göta Lejon.

Pernilla Wahlgrens bästa...

...söndag

- Jag sover länge, sovmorgon är det bästa jag vet. Alla barnen är hemma och tillsammans lagar vi en jätte- frukost med allt du kan tänka dig. Äggröra, mozzarella, bacon, den finaste skinkan och salamin. Vi äter länge och tar sedan en promenad med hunden innan vi åker in till stan och käkar brunch på något mysigt ställe. Eller varför inte på Lidingö där vi bor. Vi älskar bruncher och vi älskar mat. På kvällen äter vi en god middag så egentligen äter vi mest hela dagen.

...sommarminne

- Det är alla somrar ute i mitt föräldrahem på Norra Lagnö. När vi har varit alla samlade, syskon, kusiner och barn. Att vara ute med båt i Stockholms skärgård är oslagbart.

...matupplevelse

- Väldigt svårt eftersom jag har så många. När jag var på Capri första­ gången åt jag en spagetti med körsbärstomater­ och olivolja. Inget mer. Du vet när smakerna är så där fantastiska att det inte behövs något annat. Sist jag var där åt jag en Vongole­ som var fantastisk så jag tror jag måste säga att mina bästa matupplevelser är på Capri.

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen: "Jag hade en skev bild av mat"

...ålder

- Det känns ju hemskt att sitta och säga att 35 år var min bästa ålder eftersom jag aldrig kommer att komma dit igen. Jag gillade i och för sig att vara runt 35. Men jag hoppas­ att min bästa ålder ligger framför mig. Det känns som ett bra och hoppfullt­ svar.

LÄS OCKSÅ: Linda Skugge om sin kortisolsvikt

...njutning

- I och med att jag jobbar så mycket älskar jag av att bara vara hemma och vara ledig. Att inte ha någonting inbokat och bara kunna ligga på soffan och titta på matprogram på tv. Då njuter jag som absolut mest! Jag njuter självklart av att ta en ansiktsbehandling eller massage också men då är det ändå en tid jag måste passa. Jag stressar jämt och har alltid massa tider att passa så att slippa det är ren njutning.

Pernilla lagar ofta mat till­sammas med barnen Oliver, Bianca, Benjamin och Theo. Foto: Jenny Grimsgård

...mammaråd

- Att inte göra så stor affär av allting. Jag har aldrig tyckt att det har varit speciellt jobbigt att inte sova på nätterna eller ha spädbarn. Jag är nog ganska "easy going" och älskar till exempel att resa med barn. Mitt bästa råd är att inte vänja barnen vid att det ska vara jättetyst när de ska sova. Låt dem gärna somna i soffan när du sitter och pratar. Jag tycker det är tråkigt som tidigare när man bjöd vänner med småbarn på middag och de tackade nej för att barnen skulle gå och lägga sig klockan sju. Ta med dem och låt dem somna på min soffa. Mina barn har alltid varit med. Theo är med på teatern och somnar på soffan i logen när det är läggdags.

LÄS OCKSÅ: Frida Hallgren: Jag gråter mer sen jag fick barn

...resa

- Det var när vi var i Thailand i julas för då var alla barnen med. Det är då vi har som roligast. Vi åker till Thailand nästan varje år, jag älskar det och skulle gärna åka dit hela tiden. Människorna är fantastiska. Maten är underbar även om vi nu har fått så mycket thaimat i Sverige och vant oss. Att det är så billigt gör semestern avkopplande.

...höstsyssla

- Det är skogspromenader och att promenera överlag. Det är så vackert i naturen på hösten och klimatet är så friskt och skönt. Jag promenerar helst på Lidingö då vi bor vid Kottlasjön som är otroligt vacker. Varenda gång jag och min dotter tar promenader runt sjön så säger vi att det är fantastiskt hur vi kan få bo så här vackert. Vi tröttnar aldrig på det.

...klädesplagg

- Det är nog klänning. Jag är en klänningsmänniska och det var så det började med mitt eget klädmärke. Jag ville göra den ultimata klänningen du kan ha både till vardags och till fest. Gärna med fickor som man kan stoppa ner bilnycklar, kort och smågrejer i. Det går så fort att klä på sig en klänning. Du behöver inte hålla på och matcha en massa olika plagg utan du tar på dig och så är det klart.