Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På Facebook har Rich O'Dea delat med sig av bilder på duons resa: "Jen och jag fick ingen kärleksrelation, men nu är hon en del av min familj".På Facebook har Rich O'Dea delat med sig av bilder på duons resa: "Jen och jag fick ingen kärleksrelation, men nu är hon en del av min familj".På Facebook har Rich O'Dea delat med sig av bilder på duons resa: "Jen och jag fick ingen kärleksrelation, men nu är hon en del av min familj".
På Facebook har Rich O'Dea delat med sig av bilder på duons resa: "Jen och jag fick ingen kärleksrelation, men nu är hon en del av min familj". Foto: Facebook

Dejtade på Tinder – nu donerar hon sin njure

En dejt med någon du aldrig har träffat tidigare är förstås ett risktagande. Det finns inga garantier och dejten kan sluta lite hursomhelst. Att den slutar med att du ligger i en sjukhussäng för att donera en njure inträffar dock inte särskilt ofta.

Men det var faktiskt precis vad som hände Jen Thomas, 35, när hon använde dejtingappen Tinder.

I oroliga tider som dessa är det upplyftande att höra en riktigt fin och värmande solskenshistoria. En historia som får oss att tro på människors godhet och vilja att utföra osjälviska handlingar för att hjälpa andra. Den inspirerande personen heter Jen Thomas och det hela började på dejtingappen Tinder, rapporterar brittiska Metro.

Jen Thomas, 35, och Rich O’Dea, 43, var två av alla singlar som söker kärleken på nätet. De började chatta med varandra och samtalen ledde så småningom in på personliga ämnen. Rich delade med sig av sin oro för vännen Scotts fru Erika Bragan, som lider av den ärftliga njursjukdomen polycystisk njursjukdom. Erika var i behov av en njurstransplantation, men väntade fortfarande på en passande donator.

LÄS MER: Linn & Davids fina hyllning till Tinder.

Gick på en första dejt

De två singlarna gick på en dejt och fortsatte sina samtal. Det visade sig ganska direkt att det inte klickade mellan dem på ett romantiskt plan. Däremot klickade de som vänner, och har fortfarande kontakt med varandra.

Men även om det inte blev början på en kärlekshistoria mellan Jen och Rich så ledde deras dejt till något annat. Efter alla samtal om Scotts sjuka fru Erika ville Jen komma i kontakt med paret. Och Rich ordnade så att hon fick prata med dem. Det visade sig att hon hade en lämplig blodgrupp och skulle kunna vara den donator de letade efter.

LÄS MER: Hitta kärleken på nätet – stor guide till alla sajter

Ställde upp som donator

Godhjärtade Jen erbjöd sig att ställa upp som donator – och allt gick bra. Så även om dejten inte ledde till kärlek den här gången ledde den alltså både till nya vänskapsrelationer – och en livsavgörande fin handling. Erikas man Scott beskriver Jen som en "fantastisk, osjälvisk person" och hyllar den populära appen som faktiskt innebar en skillnad mellan liv och död den här gången.

– Det betyder bokstavligen "swajpa höger" och rädda ett liv. Jag tycker det finns så mycket mer här än den stereotypa bilden vi alla känner till, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Paret Linn och Davids fina hyllning av Tinder

LÄS OCKSÅ: Här är det viktigaste att tänka på när du dejtar