Därför ska du inte äta lunch vid skrivbordet

I USA äter cirka 80 procent lunch vid sina skrivbord. De flesta menar att det är slöseri med tid att gå ifrån datorn, skriver Business Insider.

Många tycker helt enkelt att det är ett enkelt sätt att få jobbet gjort snabbare, men hur produktivt är det egentligen att inte lämna skrivbordet?

De flesta tycks tro att det inte är någon större fara att käka framför datorn, det är effektivt och man kanske kan komma hem till familjen snabbare. Vad många inte tänker på är att man inte bara gör en kulinarisk förlust genom att dra i sig den där torra mackan, utan det där med att man sparar tid är en falsk förespegling. I själva verket blir man mindre produktiv, balanserad och man stimulerar dessutom hjärnan när man får andra intryck än bara skärmen.

 

Författaren och lektorn Bob Pozen delar med sig av sina lunch-visdomar. Enligt honom är det bättre att dumpa mackan för att bli mer tidseffektiv.

Till exempel är det inte fel att gå ut och luncha ensam. Det kan göra under för att återställa sina resurser - och börja inte fingra på telefonen. Faktum är att frånvaron av egen stimulering uppmuntrar till associationer och kan sporra din kreativitet.

Ett annat alternativ är att ta en promenad eller gå och gymma, till och med en 20 minuters tupplur kan vara bra mot den tilltagande tröttheten som kommer mot eftermiddagen.

 

Att ta en paus och gå ifrån din skärm, kan kosta lite tid, men du sparar mycket i förlängningen tack vare den produktivitets-boost som du får genom att fräscha upp hjärnan och kroppen genom att göra något helt annat.

Men, att luncha är också ett utmärkt tillfälle att nätverka med andra och bygga relationer med kolleger - något som också visat sig vara vinstgivande när man ska avsluta eller inleda en affär.