Därför får du påsar under dina ögon

Mörka ringar och påsar under ögonen gör ingen glad.

Ålder och gener är två av orsakerna till de missprydande dragen, enligt Devour.com.

Andra har också läst

Den dåliga nyheten är att de fula och ovälkomna anletsdragen beror på saker som inte kan påverkas: ärftlighet och ålder.

Den goda nyheten är att de också hänger ihop med livsstilen och därmed kan mildras en aning med sunda vanor – till exempel tillräcklig sömn och nyttig kost.

 

LÄS OCKSÅ: Vad ditt ansikte kan avslöja om din hälsa

 

Mörka ringar och påsar är två olika saker.

Huden under ögonen är mycket tunn, därunder finns muskler, fett och blodådror. Ju tunnare hud, desto större risk att blodådrorna syns igenom. Andra faktorer som hänger ihop med ringar under ögonen är hudens färg och genetiska skillnader mellan olika personer. Det finns också teorier om att trötthet leder till att blodådrorna växer i storlek, vilket mörkar ner området ytterligare.

 

Påsar under ögonen hänger ihop med ärftlighet och ålder. Med åldern ökar fettkuddarna i storlek. Med andra ord kan en gammal person vara puffig under ögonen även om han eller hon inte är trött. Högt saltintag och allergier kan också ytterligare öka storleken på påsarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här