Som minst vägde Megan 28 kilo och fick läggas in på klinik.
1 av 3: Som minst vägde Megan 28 kilo och fick läggas in på klinik.
Megan Jane är i dag frisk och jobbar för att inspirera andra att acceptera sina kroppar.
2 av 3: Megan Jane är i dag frisk och jobbar för att inspirera andra att acceptera sina kroppar.
I dag har hon 39 000 följare på Instagram.
3 av 3: I dag har hon 39 000 följare på Instagram.

Nära dö i anorexi – nu hyllar hon sina kurvor

Hon vägde 28 kilo - och var nära att dö i anorexi.

Nu älskar Megan Jayne sina valkar och celluliter.

Den brittiska 22-åringen har 39 000 följare på Instagram – där hon uppmuntrar andra kvinnor att acceptera sig själva.

– Om jag kan börja älska min kropp efter allt jag varit igenom så kan vemsomhelst göra det, säger hon till Daily Mail.

Redan som femåring började Megan Jayne från Colchester i England att reflektera över sin kropp. Och lagom till tonåren hade hon utvecklat svår anorexi.

Diagnosen hon fick som 14-åring ledde till en sommar på ungdomspsykiatrisk mottagning, följt av inläggning på sjukhus. Där konstaterade läkare att hon bara hade några veckor kvar att leva – och hon ordinerades sondmatning och sängliggande.

Trots detta fortsatte Megan Jayne att banta och självsvälta sig med olika dieter i flera år till. Tills hon en dag fick ett uppvaknande.

– Jag översköljdes av ilska. Ren, genuin ilska över att den här onda sjukdomen hade stulit så många år av mitt liv.

– När jag vägde som minst halkade kläder i storlek extra small av mig. Jag blev ett tomt skal, helt fixerad vid huruvida min mage syntes genom min sjukhussärk, berättar hon för tidningen Daily Mail.

Den taniga unga kvinnan bestämde sig för att ta tillbaka sitt liv. Och började äta igen. Men hon kunde inte kontrollera de nya matvanorna, vilket ledde till hetsätning och ännu mer olycka.

LÄS OCKSÅ: Anorexi – ett livshotande tillstånd

Vill inspirera andra

När hon vägde tre gånger så mycket som förut kom hon plötsligt över en bild som förändrade hela hennes tankesätt. På internet hittade hon en person som i stället för att visa upp sig filtrerad och photoshoppad postade bilder på sin äkta, "operfekta" kropp

Megan Jayne startade sitt eget Instagramkonto – och i dag har hon 39 000 följare. Temat: att inspirera andra genom att visa upp sig precis som hon är, med valkar, celluliter, rubbet.

– Om jag kan börja älska min kropp efter allt jag varit igenom så kan vemsomhelst göra det. Man måste bara inse att man förtjänar det.

– Nu ser jag en kropp som höll mig levande, trots alla mina krig mot den. Jag kommer att vara tacksam för den i all evighet.

LÄS OCKSÅ: Anorexi – forskare tror gen ligger bakom

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!