Bianca Ingrosso beskriver sig själv som en ångestfylld person.
Bianca Ingrosso beskriver sig själv som en ångestfylld person. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN / Jessica Gow

Bianca Ingrosso: ”Då och då får jag återfall”

Bianca Ingrosso har ingen fasad. Att vara öppen och ärlig hjälper henne i kampen mot bulimin. I terapin hittar hon verktyg för att hantera sin ångest.

Vid hennes sida finns pojkvännen Phillipe Cohen, som älskar henne och ser hennes sårbara sidor.

På nyårsafton fyllde Bianca Ingrosso 25. År 2020 ska bli hennes år. Framöver ska influensern och tv-personligheten sträva efter harmoni i livet.

– I år ska jag försöka hitta en balans Jag kommer lägga 100 procent fokus på jobb, samtidigt som jag lägger 100 procent fokus på mig själv. Just för att mitt jobb är jag själv kan jag inte göra mitt jobb till 100 procent om jag inte mår okej. Jag behöver inte må perfekt hela tiden, men jag vill i alla fall prata ut kontinuerligt med en terapeut. Jag är en väldigt analyserande människa.

Bianca går i KBT-terapi och med terapeutens hjälp vill hon ta bättre hand om sig själv. Bianca, som är konflikträdd, har bland annat fått rådet att säga ifrån och inte låta folk trampa på henne. Det känns bra, tycker Bianca. Tidigare har hon försökt vara alla till lags och avskytt att ställa krav.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso om utbrändheten: ”Tuffare än vad jag någonsin kunnat förstå”

Bianca om sin paus

Avslappnad och oförställd sitter Bianca i en hotellsoffa. Blicken är närvarande. Den kamelfärgade oversized kavajen framhäver de bruna välsminkade ögonen, hudens gyllenbruna ton och det mörka håret med ljusa slingor.

I byggnaden bredvid ligger hennes kontor. Bianca, som hellre tackar ja än nej, har ett arbetsschema som är fullbokat ett halvår i förväg. I somras bestämde hon sig för att börja skala ned. Bianca upplevde att hon hade tappat sig själv. Hon längtade efter att göra samma saker som de flesta andra 25-åringar gör.

Bianca Ingrosso

Ålder: 25.

Gör: Influencer och tv-personlighet.

Bor: Lägenhet på Östermalm i Stockholm. Familj: Mamma Pernilla Wahlgren, 52. Syskonen Oliver, 30, Benjamin, 22, och Theo, som fyller 13 i mars. Pappa Emilio Ingrosso, 54, krögare, bor på Mallorca och hans hustru Åsa Ingrosso, 44. 

Aktuell: Sjunde säsongen av ”Wahlgrens värld” i Kanal 5 samt på Dplay. Jurymedlem i ”Talang 2020”, fredagar klockan 20 i TV4 samt på TV4 Play och C More.

Själv hann hon sällan äta lunch med en väninna, ta en drink med kompisarna, gå på bio, promenera med hundarna eller köpa underkläder.

Förra sommaren tog Bianca en välbehövlig paus från sociala medier och undvek att lägga ut bilder på sig själv. I stället hängde hon hemma i sin nyrenoverade lyxlägenhet på Östermalm, där hon sträcktittade på serier.

Återfall i ätstörningarna

Under samma period fick Bianca ett återfall i sin bulimi. I en video berättade Bianca att hon tyckte att det var konstigt, eftersom det var en av de första somrarna hon känt sig bekväm i sin kropp: ”Min bulimi har verkligen inte alltid att göra med ångest över mitt yttre, det har just att göra med hur jag hanterar min ångest”, sa hon då.

Ända sedan tonåren har Bianca kämpat mot ätstörningar. I TV4:s program ”Helt sjukt” berättade Bianca i höstas att hon skämdes över sin kropp redan som sju­åring. Många i hennes närhet kom med utseendekommentarer och skojade om att ”en macka till gör att du går upp i vikt”.

Bianca med mamma Pernilla Wahlgren. Foto: OLLE SPORRONG

Problemen började när hon drabbades av kräksjuka som 14-åring. Bianca tap­pade i vikt och lärde sig att trivas med att aldrig vara mätt. I programmet berättar hon att hon tidigare kräktes flera gånger om dagen.

Hur är det med din bulimi i dag?

– Det går mycket bättre än för några år sedan och det är ju ett framsteg. Men då och då får jag återfall. Det ska jag verkligen ta tag i under 2020. Jag kan ju inte sitta och uppmana folk att öppna upp sig och prata med någon, om jag inte själv gör det. Jag öppnar ju upp mig inför jävligt många personer.

Efteråt får jag ångest över att jag har ätit, för jag klarar inte av att vara mätt

Nu försöker Bianca hitta olika sätt att komma tillrätta med ätstörningen. Det är inte enkelt.

– Jag måste övertala mig själv att min kropp inte är till för att tillfredsställa andras bild av mig. Kroppen är mitt bränsle och mitt verktyg för att klara av vardagen. Jag ska inte heller vara så fokuserad på kilon hit eller dit. Alla kvin­nor och kroppstyper är vackra, hur de än ser ut. Jag tycker ju att jag är vacker. Min bulimi är väldigt relaterad till min ång­est. Så egentligen har den inte överdrivet mycket med mitt utseende att göra.

Bianca beskriver sig som en ångestfylld person. Hon har lätt att känna ångest och tar in känslor på djupet. Nu försöker hon lära sig att hantera det, säger hon.

– Jag kan få ångest av stress eller för att jag är irriterad eller ledsen över något. Då kan det hända att jag inte vill äta någonting eller så vill jag äta allt. Efteråt får jag ångest över att jag har ätit, för jag klarar inte av att vara mätt. Det ger mig också ångest. Allting är relaterat till ångest.

Bianca Ingrossos liv i korthet

1994

Den 30 december föds Bianca Melina Elisabeth Wahlgren Ingrosso. Hon är dotter till artisten Pernilla Wahlgren och före detta dansaren och krögaren Emilio Ingrosso.

2006

Bianca deltar i den svenska uttagningen Stage Junior till Junior Eurovision Song Contest tillsammans med kompisen Malin Eriksson. Låten heter ”Kan det bli vi två”. Deras bidrag hamnar på andra plats.

2007

Spelar Lovisa von Trapp i Göta Lejons uppsättning av ”Sound of Music”.

2008

På sommaren medverkar Bianca och brodern Benjamin i musikalen ”Hujeda mig så många sånger”. Morbror Linus Wahlgren regisserar.

2013

Startar bloggen ”Bianca Ingrosso” i januari. I SVT-programmet ”Luuk & Hallberg” avslöjar Bianca hösten 2019 att mamma var hjärnan bakom bloggen. Bianca fick en förfrågan att blogga, men tyckte det var ”dötrist”. I stället satt Pernilla Wahlgren uppe på nätterna och bloggade. Enda gången Bianca skrev själv var när hon bråkat med sin mamma och behövde ventilera. Då gick mamma in och ändrade i efterhand.

2016

Kommer på andra plats i ”Let’s dance” i TV4. Under hösten har ”Wahlgrens värld” premiär på Kanal 5.

2017

Startar podcasten ”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B” med Alice Stenlöf. Sista avsnittet sänds i augusti 2019.

2018

Medverkar första gången som jurymedlem i programmet ”Talang” i TV4. Debuterar som sommarvärd i ”Sommar” i P1.

Under Kristallen 2018 utses Bianca och mamma Pernilla Wahlgren till årets tv-personlighet. Släpper i november ett eget sminkmärke, Caia Cosmetics. Den 20 december lägger Bianca ned sin blogg.

När Bianca är på väg att få ett återfall i bulimin ser hon till att fokusera på andningen.

– Jag har lärt mig att andas. När jag känner att jag bara vill gå och spy, sät­ter jag på en film och andas. Då har jag inte fokus på mättnaden, utan på något annat.

Hur känns det för dig att vara så öppen och ärlig?

– Det är det som hjälper mig. Att jag hela tiden är öppen och ärlig är också ett verktyg. Jag försöker aldrig ha någon fasad, för då lurar jag mig själv att tro att jag mår bättre än jag gör. Tror jag att jag mår bra i en sjukdom, kommer sjukdo­men aldrig försvinna.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso: ”Jag har ingen koll på pengar”

Stormiga förhållandet med Philippe Cohen

I sjunde säsongen av ”Wahlgrens värld” får tittarna följa hur Phillipe Cohens och Biancas förhållande utvecklas. De har haft en relation, gjort slut och sedan blivit tillsammans igen sedan de var tonåringar.

Phillipe kommer från Göteborg och har tidigare bott i London, där han läst Business Management. I ” Wahlgrens värld” från 2017 berättade Bianca att de träffades under en festkväll i Marbella när de var i 15­-årsåldern. Bianca rag­gade på Phillipe, som i stället började hångla med två av hennes tjejkompisar. I efterhand har hon fått veta att Phillipe var intresserad, men han vågade inte gå fram på grund av Biancas starka pondus.

Deras kärlekshistoria började när de träffades igen på Café Opera i Stockholm. ”Då gick vi hem ihop och låg”, säger Bianca i programmet.

Bianca har alltid varit öppen med att hon och Phillipe har både bra stunder och sämre stunder. Den senaste tiden har hon valt att inte prata så mycket om relationen, men nu är de återigen ett par.

– Egentligen är det inte så att vi hittade tillbaka till varandra. Vi vill bara inte leva utan varandra, säger hon med känsla.

Jag är ingen kramig person med folk i min närhet, men med honom är jag det

Under Biancas 25-årsfest höll Phillipe ett tal till Bianca. I det ärliga talet sa han att många bara känner Bianca på det sätt som hon vill att de ska känna henne på: som en öppen, knasig party-tjej. Men Phillipe ser också hennes skörhet och sårbarhet.

– Han ser den Bianca som tänker, övertänker, är sårbar hemma och undrar om någon tycker om henne. Den osäkra Bianca träffar han dagligen. Hans tal handlade om att han ser mig som jag är och älskar mig.

Hur skulle du beskriva er kemi?

– Oj, den är väldigt stark. Vi är väldigt passionerade, älskar varandra innerligt och är väldigt attraherade av varandra.

Nyligen la Bianca upp en vinterbild på pojkvännen som står på en klippa i skärgården. Till bilden skrev hon en kärleksförklaring. ”Mitt allt. Oavsett vår historik med alla uppbrott och vad andra människor säger så är det VÅR berättelse och ingen annans att berätta. Jag älskar dig obeskrivligt mycket och du gör mig till den bästa Bianca jag kan vara.”

Bianca med kärleken Philippe Cohen. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Inlägget avslutades med: ”Tack för att jag får leva livet med dig, dig och ingen annan. Älskar dig mest av allt.”

Senare la Phillipe upp en bild på Instagram där han kysser Bianca på hennes 25-årsfest på restaurang Fåfängan i Stockholm. ”Livets vinst” skriver han till bilden följt av ett hjärta.

– Jag är extremt bortskämd med att Phillipe är så kärleksfull och väldigt fin i ord. Jag vet inte hur många kärleksförklaringar jag har fått nedskrivna på papper och i brev genom åren. Nästan varje dag får jag sms innan vi somnar.

Och vad ger du till Phillipe?

– Ingenting, säger Bianca med ett skratt.

– Nej då, jag bara skojar. Jag är inte så kärleksfull generellt. Jag är ingen kramig person med folk i min närhet, men med honom är jag det. Phillipe får nästan hela den biten av mig. Jag är ganska snål med det till andra. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!