Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>HÄLSA>BARN

Publicerad 3 jul 2018 19:00

Sjuka mamman kan inte amma - då hoppar pappan in

Mitt under sitt kejsarsnitt svimmade April Neubauer, 24.

Då ryckte pappa Maxamillian, 29, in.

Med hjälp av sjuksköterskorna lyckades han amma sin nyfödda dotter.

Förr veckan såg Maxamillian, 29, och April Neubauer, 24, från Wisconsin fram emot att välkomna sitt första barn till världen. 

Dottern Rosalía skulle förlösas med kejsarsnitt men under förlossningen drabbades April plötsligt av graviditetskramper, till följd av havandeskapsförgiftning. Hon tappade medvetandet och Maxamillian förstod fort att han var tvungen att göra något.

– Det är väldigt viktigt att bebisar som föds med kejsarsnitt lär sig att äta direkt, sa Maximillian till tidningen People.

Pappan ammade sin nyfödda dotter

När sjuksköterskorna på Door County Medical Center föreslog att han skulle prova att amma sin nyfödda dotter nappade Maxamillian därför direkt.

Maxamillian fick sätta på sig ett amningsskydd kopplad till en slang med mjölkersättning - ett hjälpverktyg som sjuksköterskan Cybil Martin-Dennehy tagit fram för nyblivna mödrar vars mjölk ännu inte runnit till.

Personalen var exalterad över att få prova utrustningen på en man, då det inte hänt tidigare. Men det funkade. Rosalía började suga på amningsskyddet.

LÄS OCKSÅ: Rekord: Emma är världens äldsta bebis

”Glad och tacksam”

– Jag hade aldrig tänkt tanken att jag någonsin skulle amma en bebis. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna när de tog ut henne. Det var kärlek vid första ögonkastet, det är min bebis. Jag var bara så glad att jag kunde vara där för henne. Det var fumligt och magiskt, sa Maxamillian till People.

När mamma April kvicknade till efter två timmar var hela familjen förenad. Hon var inte förvånad över sin mans initiativ att amma Rosalía.

– Jag är verkligen glad och tacksam att han var villig att göra det och inte motsatte sig som många pappor skulle ha gjort. Han visste hur viktigt det var för mig och oss. Eftersom jag vet hur min man är så blev jag inte överraskad. Men jag förväntade mig inte att det här skulle hända heller, säger hon.