Annas budskap hyllas på nätet.
1 av 2: Annas budskap hyllas på nätet. Foto: Facebook
Trots att hon nyligen födde en liten dotter ställde hon upp i ett halvmaraton. Och mitt under tävlingen drog hon fram bröstpumpen.
2 av 2: Trots att hon nyligen födde en liten dotter ställde hon upp i ett halvmaraton. Och mitt under tävlingen drog hon fram bröstpumpen. Foto: Facebook

Anna pumpade bröstmjölk - mitt under halvmaran

Samhällets förväntningar på nyblivna mammor är många. Det struntar Anna Young högaktligen i.

Mitt under ett halvmaraton i Salt Lake City plockade hon fram sin bröstpump.

– Att bli mamma begränsar inte vad jag är kapabel till, det bara förstärker det, säger hon till Huffington Post.

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Och i fallet Anna Young kunde det inte vara mer träffande.

För fem månader sedan födde hon en liten dotter, men lät inte det hindra henne från att ställa upp i ett halvmaraton i Salt Lake City, USA.

Bara detta faktum är förstås imponerande. Men det som fastnat på allas näthinnor är det foto på Anna som togs under loppet.

LÄS OCKSÅ: 9 saker ingen talar om för dig om att amma

Fortsatte springa

Eftersom hon inte visste hur lång tid loppet skulle ta tog Anna nämligen med sig en bröstpump som förberedelse inför dotterns amning.

Planen var att stanna upp längs sidlinjen, men Anna valde i stället att springa vidare samtidigt som hon pumpade. Då hade hon inte en aning om att en fotograf fångat ögonblicket på bild.

När Young till sin förvåning hittad fotot lade hon själv upp det på Facebook under hashtaggen #normalizebreastfeeding - normalisera amning.

– Även om jag själv var nervös över att pumpa under loppet, så hoppas jag att det här hjälper andra mammor att inte vara rädda för att amma offentligt, säger hon till Huffington Post.

LÄS OCKSÅ: Därför blir du smartare när du blivit mamma

"Begränsar inte"

Hon vill också skänka inspiration till andra i samma situation. Hennes mantra är att föräldraskap aldrig ska bli ett hinder för att uppnå drömmar.

– Jag vill att andra mammor ska se att du fortfarande kan hitta tid att vara aktiv och göra det du älskar samtidigt som du uppfostrar ditt barn.

– Att amma och vara mamma begränsar inte vad jag är kapabel till, det bara förstärker det.

Några av reaktionerna:

1 av 2
2 av 2

LÄS OCKSÅ: Det händer med ditt hår vid graviditet och amning

Aktuellt just nu