Att bli med syskonbarn är en omvälvande upplevelse.
1 av 2: Att bli med syskonbarn är en omvälvande upplevelse. Foto: iStock
Plötsligt skippar du utekvällar med gänget och går hem en timma tidigare från jobbet bara för att hänga med den där lilla människan som knappt vet vad du heter.
2 av 2: Plötsligt skippar du utekvällar med gänget och går hem en timma tidigare från jobbet bara för att hänga med den där lilla människan som knappt vet vad du heter. Foto: iStock

6 saker som händer när du får syskonbarn

Att bli förälder är en himlastormande förändring i de flesta människors liv. Men det pratas sällan om hur det känns att få ett litet syskonbarn.

Inspirerade av Upworthy, har vi därför samlat några viktiga händelser som du antagligen kommer ställas inför - oavsett om du ska bli faster, moster, morbror eller farbror.

1. Du kommer antagligen börja storböla första gången du ser hen

Du ser dig säkert som en tuff person som inte fäller tårar i onödan. Glöm det. Så fort du ser det där lilla knytet så kommer du bryta ihop.

2. Du blir märkligt beskyddande över ett barn som inte ens är ditt och som du inte känt särskilt länge

Du kommer se faror runt varje hörn och minsta lilla hostning ger dig hjärtsnörp.

LÄKARHJÄLP DIREKT I MOBILEN. Med KRY kan du snabbt komma i kontakt med en läkare och få diagnos, recept eller remiss. Ladda ner appen nu. (ANNONS)

3. Du kommer vilja köpa precis alla bebisplagg som finns inom synhåll

Det kvittar om hen redan har 50 par skor och att ditt konto är tomt. Ser du något gulligt så slår du till.

LÄS OCKSÅ: Det sysslar bebisen med i mammas mage

4. Du gillar inte att dela med dig

Det är okej om föräldrarna håller barnet, men när någon jäkla slumpmässig kusin dyker upp och vill mysa så slår du slint. Hen är ju din!

5. Dina prioriteringar kommer se helt annorlunda ut

Plötsligt skippar du utekvällar med gänget och går hem en timma tidigare från jobbet bara för att hänga med den där lilla människan som knappt vet vad du heter.

LÄS OCKSÅ: Därför vill du prata bebisspråk med ditt barn

6. Du kommer älska den där knodden mer än något annat i världen

För några månader sedan var du en person som fnös åt Instagramflöden fulla med bebisbilder. Det är väl bara sånt som föräldrar håller på med? Icke! Plötsligt har ditt syskonbarn tagit över även ditt flöde. Men det struntar du i, kärleken du känner till den här lilla figuren måste visas upp för hela världen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Halva priset på ToppHälsa! 5 nr för endast 139 kr. Köp nu!