ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Ät billigt och nyttigt – 7 livsmedel i säsong

Vem vill inte äta gott, billigt, nyttigt och miljövänligt?

Lucky you: det går att få till!

Här berättar dietisten och kokboksförfattaren Sara Ask vilka livsmedel som är i säsong just nu, för att gynna både plånboken och hälsan.

Och kom ihåg att några råvaror är i säsong året runt:

– Man kan ALLTID lita på rotfrukter. Och frysta och konserverade grönsaker.

Foto: KLARA DESSER

1 av 8

1. Sparris

Tillagningstips: Dela och stek den gröna lite snabbt i smör och vitlök. (Den vita gör sig bäst kokad.)

Sparris är bra för tarmfloran, eftersom den innehåller fiberarten inulin, som ger näring åt de "snälla" bakterierna i mag-tarmkanalen.

Men säsongen är kort, så passa på!

– Man hinner knappt se den svenska sparrisen innan den försvinner igen. Den finns att köpa maj-juni, efter midsommar är säsongen i regel över, säger dietisten Sara Ask.

1 av 8
ANNONS