Anna Brolin har inga problem med att testa nya saker.
1 av 2: Anna Brolin har inga problem med att testa nya saker. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Anna spelar just nu in en ny säsong av ”Farmen”.
2 av 2: Anna spelar just nu in en ny säsong av ”Farmen”. Foto: CHRISTOPHER LANAWAY / TV4

Anna Brolin: ”Jag är inte rädd för att misslyckas”

För Anna Brolin är det avkoppling att tävla i en sport och vara med glada barn på stranden. Helgkvällen avrundar hon gärna med tacos eller hämtmat från den lokala krogen.

Städningen får gärna vänta, till förmån för annat.

– Jag är inte så bra på att hålla ordning varje dag och timme, men jag är bra på att röja stort, säger Anna.

Anna Brolin om…

…sin bästa söndag

– Det är när man vaknar med harmoniska barn. De är otroligt härliga, men också bestämda. Allt får pågå i någon form av harmoni, frukosten är pratsam och jag får skratta lite.

– På förmiddagen tar jag det ganska lugnt. Som mamma får jag eventuellt träna i någon form, kanske slänga in en timme padel.

– Under sommaren är bästa aktiviteten med barnen helt klart en strandaktivitet. Det är nog den plats våra barn är mest harmoniska på och det ger ju även glada föräldrar.

– På kvällen blir det antingen tacosöndag eller så beställer vi mat från vår grekiska kvarterskrog Faros. De kämpar hårt för att överleva, så det känns fint att köpa mat därifrån. Vid läggningen brukar jag somna med barnen. Annars försöker jag se en serie, men då somnar jag i soffan i stället. Det får vara fokus på dagsaktiviteterna.

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs: ”Jag behöver inte ha det lyxigt”

…semester

– Lata dagar vid en Medelhavsstrand är nog det jag suktar lite extra efter just nu. Gärna längs Costa Brava-kusten i Spanien norr om Barcelona, som jag har extra nära hjärtat.

Anna Brolin

Ålder: 41.

Gör: Programledare.

Bor: Lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Familj: Maken Jesper Rodhborn, 46. Barnen Lionel, 4, och Elton, 6.

Aktuell: Spelar in ny säsong av ”Farmen” i sommar, den kommer i januari 2022. ”Efter fem” är tillbaka den 16 augusti. Anna Brolin dyker återigen upp som programledare i början av september.

…sommarkänsla

– Varma, ljumma kvällar när man inte behöver sätta på sig en tjock tröja. Det är svårslaget. Och käns- lan när man badat i havet och låter solen sköta all torkning. Så visst är det lite värme- och väderrelaterat, men så är det också något man suktar efter lite extra när det pågått en lång vinter.

…middag

– Just nu att få sitta på restaurang till sent, sent, sent och äta en typisk spansk middag med många smårätter. Jag gillar att äta efter spanska tider, gå ut vid 21 och sedan sitta länge.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli: ”Jag är så kritisk mot mig själv”

…städning

– För mig sker städning när det är ohållbart. Det sker när saker packar på och det blir för mycket grejer.

– Jag är inte så bra på att hålla ordning varje dag och timme, men jag är bra på att röja stort. Ta tag i ”skåpet som gud glömde”. De omöjliga uppgifterna kan jag omfamna, men jag måste koncentrera mig för att kunna hålla en vardagsordning. Det är en svag länk hos mig.

…”Efter fem”

– Det har verkligen varit ett brinnande nyhetsläge senaste året. Flera gånger har vi fått ställa om de program vi har planerat, då det varit presskonferenser före eller mitt i programmet. Det är ett välsmort maskineri bakom kameran och stämningen på redaktionen är himla bra.

– Jag minns när UD avrådde från alla icke nödvändiga resor i början av mars förra året. Då förstod jag att nu är världen på ett sätt vi aldrig trodde den skulle vara.

– Vi har också haft många härliga stunder, känslosamma intervjuer. Gång på gång har vi slagit tittarrekord.

…”Farmen”

– Det är otroligt roligt med tävlingarna på Tinget. Där får deltagarna visa styrkeprov. I en gren som heter ”Sågen” sitter de på en plankor och ska såga ner varandra. Det ger verk­ligen ett adrenalinpåslag och jag får nypa mig själv i armen som har ett så spännande jobb.

– Karaktärerna som är med är så härliga och bjussiga. Att få komma dem närmare har varit roligt.

LÄS OCKSÅ: ”Jag vill inte längre leva bakom en fasad” 

…kärlek

– När ens barn tittar på en och spontant säger: ”Jag älskar dig, mamma.” Jag vet inte om någonting slår det.

…kärlekstips

– Boosta varandra. Tala om vad den andre är bra på. Supporta!

https://www.instagram.com/p/CRcT7wTly4_/

…hemlighet

– Jag kan vika skjor­tor av de forna tjugo­lapparna, de med Selma Lagerlöf på ena sidan och en flygande gås på den andra. Gåsens hals blir en slips.

…svaghet

– I hemmet är jag inte så vass. Jag har ganska svårt att hålla koll på fysiska ting, slarvar lätt bort saker och är dålig på att leta upp vantar och mössor, allt! Att hålla koll på barnen kräver en enorm fokusering.

…styrka

– Jag är orädd och inte rädd för att misslyckas och testa nya saker. Det handlar om nyfikenhet.

– Ett ganska färskt exempel är när jag åkte längdskidor med Gunde Svan. Han lurade mig utför en backe. En bit bort såg jag ett staket, där man var tvungen att svänga. Det var som gjort för att krascha. Jag var rädd, men tänkte att det får gå ändå. Planen var att ha låg tyngdpunkt, så det inte skulle göra så ont när jag trillade. Jag fick bara ett blåmärke.

…avkoppling

– Att få idrotta, helst spela tennis eller padel. Just padel är en form av gift som många injicerat under pan­demin. Nu är jag också en ”pandemi­ padlare”. Med en bakgrund inom ten­nis har jag länge stålsatt mig och tyckt att tennis är nummer ett. Men nu har jag också trillat dit efter att en kompis introducerat mig. Det var roligare än jag föreställt mig.

– Jag är inte speciellt måttfull och ställer man mig på en bana under obegränsad tid skulle jag ta den. Avkopplingen ligger i att bara tänka på tävlingsmomentet. Inte fundera på någonting annat.

…balans

– Nyckeln till allt är att hitta balan­sen. Jag brukar fråga mig själv om jag någonsin kommer bli bra på det. Det är otroligt svårt.

…komplex

– Det är nog utseenderelaterade skavanker som jag har lite komplex för. Jag vet inte om jag är superbra på att hantera det.

…livsinsikt

– Det enda man vet är att det inte blir som man tror. Man kanske inte ska förvänta sig för mycket åt något håll. Jag försöker flyta med och vara flexibel i tanken.

Ur arkivet: Anna Brolins tre relationstips

Andra har också läst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Topphälsa här!