Anna Brolin syns just nu som programledare för ”Biggest loser” och fotbolls-VM för damer.
Anna Brolin syns just nu som programledare för ”Biggest loser” och fotbolls-VM för damer. Foto: Cornelia Nordström

Anna Brolin, 39: ”Jag får kämpa med rutiner”

Anna Brolins bästa last är att hon är en optimist som alltid tänker ”det här går nog”. Ibland har hon lätt för att köra ihop för mycket på en gång och har därför gett sig själv löftet att lyssna på hur hon faktiskt mår.

– Det viktigaste är att jag kan vara en så pass bra mamma som möjligt, säger Anna.

Anna Brolin om sin bästa…

…Söndag

– Den är helt oplanerad. Barnen vaknar glada och har sovit en hel natt. Man får massa gosiga kramar av dem och gärna en morgonpuss från min man. Sedan blir det långfrukost som gärna får pågå så det rubbar lunchen. Helst hinner både jag och min man med var sin 30 minuter lätt joggingrunda innan. Solen skiner givetvis oavsett vilken dag på året det är. Efter frukost går vi ut, förmodligen till någon park och leker och bara är. Vi bor nära Nytorget i Stockholm så vi äter lunch ute i solen på någon av restaurangerna i området. Sedan möter vi upp vänner med eller utan barn. Kanske äter vi spontant middag ihop, antingen ute eller hemma. Slutligen somnar båda barnen på beställning klockan åtta och då får jag och min man lite tid tillsammans. Att prata, reflektera och mysa med varandra. Viktigt att inte glömma bort!

LÄS OCKSÅ: Anna Brolin, 38, om stressen: ”Kroppen sa ifrån” 

…Klädesplagg

– Jag trivs bäst i klänning och det funkar i de flesta sammanhangen. Man kan slappa i den, man kan gå ut i den och man kan jobba i den.

…Semester

– Vi tillbringade en månad på Mauritius i vintras med hela familjen. Det var verkligen toppen på alla sätt att resa på det sättet. Ett perfekt upplägg för att själv få semester och andas lite när man har två små barn. Jag låg väl totalt 40 minuter på en solstol på en månad, haha, men ändå så fantastiskt att vara i de supervackra miljöerna. Väldigt barnvänligt, god mat och skönt att slippa all markservice och bara fokusera på familjen. Vår treåring fick prova på vattenskidor och vi var ute på en glasbåt och tittade på olika fiskar, trumpetfiskar, clownfiskar. Bara att få se den här genuina glädjen i sina barns ögon. Våra barn älskar dessutom att bada.

…Träning

– Just nu, superklyschigt, den som blir av, haha. Den roligaste träningen är den upplevelseinriktade som att spela tennis, åka skidor och vågsurfa. Men det händer inte så ofta längre. Det går snabbare att sätta på sig ett par joggingskor.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren om stora stödet till dottern 

…Rutin

– Jag får kämpa med rutiner och har brist på dem i mitt liv. Jag kan inte hålla på med saker för lång tid för då blir jag uttråkad och måste byta. Jag jobbar för att skapa mig rutiner men jag är så långt ifrån en rutinmänniska som man kan komma.

Anna Brolin tillsammans med Olof Lundh och Hans Backe. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

…Löfte

– Där jag befinner mig just nu är det att verkligen försöka lyssna till hur jag faktiskt mår. Att tänka att det viktigaste är att jag kan vara en så pass bra mamma som möjligt. Det känns som det bästa löftet jag givit mig själv. Och mest aktuella just nu.

Anna Brolin

Ålder: 39. 

Familj: Maken Jesper Rodhborn, 43, Elton, 3, Lionel, 1. 

Bor: I lägenhet på Söder i Stockholm. 

Gör: Programledare. 

Aktuell: Med ”Biggest Loser” i TV4. Program- ledare för damernas fotbolls-VM, start 7 juni (Sveriges första match 11 juni).

…Stad

– Jag måste nog säga att det är Barcelona. Jag har bott där och spenderat mycket tid där och det är en stad som jag har många personliga relationer till. Jag hade en fantastisk lägenhet och några av mina häftigaste jobbår där. Det är liksom nostalgi. Det finns bra restauranger och nära till att åka skidor. Barcelona off season är bäst. Skippa turistmånaderna som är juli och augusti.

LÄS OCKSÅ: Niklas Engdahl, 44, om kärleken till sambon 

…Last

– Både positivt och negativt men jag ser väldigt mycket möjligheter hela tiden. Jag tänker alltid ”det här går nog”. Det är väldigt sällan jag tänker ”det här går inte”. Det är en bra egenskap men kan samtidigt vara en last för man sätter både sig själv och andra människor i en tidsoptimistisk härva. Jag har en pappa som tjatat in ett optimistiskt mantra i huvudet på mig sedan jag var liten så jag får nog säga att det är en medfödd last.

…Mammaögonblick

– När jag sneglar in i rummet bredvid och ser storebror krama lillebror måste nog ändå vara de bästa mammaögonblicken. Det tog ett tag innan den där spontana kramen kom eftersom storebror har varit väldigt svartsjuk på lillebror. Annars är det så klart när man får höra ”mamma jag älskar dig”. Det är få saker som slår det.

…Lögn

– När vi flyger flygplan säger jag till min äldsta son att han måste spänna fast säkerhetsbältet, annars kommer piloten och tar honom. Det funkar! Min bästa lögn är just nu den om tandtrollens existens. Säger jag att nu måste vi ta hand om tandtrollen kommer Elton som ett skott. Det blev man själv ilurad när man var liten.

Aktuellt just nu