Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

9 hälsovanor att sno - från hela världen

Nyttigt "kaffe" från växtriket, massage och gurkvatten. Det finns en hel del vi kan lära oss av hälsosamma vanor i andra länder för att öka våra chanser att må så bra som möjligt. Så ta till dig tipsen och möt höstdeppen som en strakare person.

Citronvatten gör det lite mer spännande.

Foto: Rafal Strzechowski

1 av 9

1. Pimpar sitt vatten

Vi strävar nog alla efter att leva så hälsosamt som möjligt. Ett liv med mindre stress och så många ljusa stunder som möjligt. En tillvaro i fysisk och psykisk balans helt enkelt.

I den här strävan vore det dumt att inte ta hjälp av varandra, länder emellan. Vi kan ha kommit på något här i Sverige som kan vara en positiv lärdom för någon annan – och på samma sätt kan vi lära oss av framgångsrika livsstilar i andra länder.

Den amerikanska hälsotidningen Prevention vände sig till experter runtom i världen för att ta del av deras bästa metoder för ett mer hälsosamt liv. Här är nio tips som kan göra dig både friskare och lyckligare.


Kvinnorna i Mexiko har sina egna knep för att få i sig tillräckligt mycket vatten. De gör helt enkelt vattnet lite godare och mer spännande att dricka. För att åstadkomma detta tillsätter de exempelvis färsk frukt, grönsaker eller örter i kallt vatten. Till de populäraste smakerna hör gurka, citron, hibiskus och kokos.

Enligt Yvonne Trevino Hayek, mexikansk näringsfysiolog och elitlöpare, blir de här uppfriskande vattendrinkarna ett hälsosamt alternativ till kaloririka drycker. Dessutom får man i sig extra vitaminer, mineraler och antioxidanter.

1 av 9