Fyll julklappssäcken med klappar som får din familj och vänner att må bra.
1 av 2: Fyll julklappssäcken med klappar som får din familj och vänner att må bra. Foto: Shutterstock
Vad kommer tomten med i år?
2 av 2: Vad kommer tomten med i år? Foto: Adobe Stock

8 tips: Hälsoklappar att ge bort till den du tycker om

De bästa julklapparna är de som ges med omtanke. Så vad kan vara mer omtänksamt än att ge bort klappar som får din pojkvän, flickvän, syster, bror, pappa eller mamma att må bra? 

Här är Hälsolivs bästa julklappstips för 2018. 

Yogamatta

I år förväntas antalet yogautövare gå om antalet personer som spelar fotboll i Sverige. Inte så konstigt – yoga gör dig inte bara smidigare, hjälper mot värk och sänker dina stressnivåer. Studier visar också att du kan yoga dig till bättre koncentrationsförmåga och minne. Så varför inte ge bort en yogamatta till nära och kära? 

Pris: Billigaste priset på denna yogamatta just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Aktivitetsarmband

Är det här kanske julklappen du ger dig själv? Eller någon du bryr dig om lite extra mycket. Ett bra sätt att komma i gång med en lite sundare livsstil och hålla koll på sin övergripande hälsa. Beroende på modell kan den hjälpa dig att räkna steg, läsa av hur mycket du sover och hur många kalorier du förbränner. En bra påminnelse att inte glömma bort vardagsmotionen med andra ord.

Pris: Hitta billigaste priset på Fitbit Charge 3 just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Foto: MALIN LÖÖF

Ett lopp

En utmaning är sällan fel, eller hur? Om du tror att din favoritperson sporras är anmälningsavgiften till ett lopp en helt fantastisk julklapp, men denna julklapp kan ju också bli väldigt fel om personen inte gillar denna typ av utmaning. Fingertoppskänsla gäller här alltså. 

Men om du anmäler dig själv också kan ni träna och förbereda er tillsammans. Helt perfekt! 

Tips på lopp: Blodomloppet, Midnattsloppet, Tjurruset, Tjejmilen och Vårruset.

Pris: De flesta lopp har olika pris beroende på när du anmäler dig. Se loppets hemsida för aktuellt pris just nu.

Foam roller

Trötta och ömma muskler? Stel? Då är en foam roller en riktigt bra kompis. Använd den som återhämtning mellan pass, som en del i uppvärmning innan träning eller som en del av träningspasset (perfekt för magövningar). Här tipsar Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik om 6 grymma övningar.

Pris: Hitta billigaste priset på denna foam roller just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Smoothiemixer

Vet du någon som är tokig i goda, nyttiga och mättande smoothies till mellanmål eller frukost? Eller firar du jul med någon som borde få i sig mer vitaminer i form av bär, frukt och grönt? Det här är den perfekta julklappen. 

Pris: Hitta billigaste priset på denna mixer just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Underställ i fina färger

Att tillbringa tid utomhus kan göra oss mindre stressade, mindre deppade - och öka vår självkänsla. Bra va? Uppmuntra till utelek med ett fint och värmande underställ. Perfekt present till någon du tycker om - som kanske inte skulle unna sig det själv.

Pris: 

Hitta billigaste priset på denna underställströja just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Hitta billigaste priset på dessa långkalsonger just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

 

Värmefilt

Ge bort en värmefilt till någon som alltid fryser. Värmefiltar för hela kroppen, nacke och axlar eller bara fötterna. Ställbara värmenivåer gör det enklare att hitta en behaglig temperatur och inbyggd timer stänger av värmen efter en viss tid. 

Pris: Hitta billigaste priset på denna värmefilt just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Väckarklocka med ljusterapi

Tillhör din kompis dem som behöver minst fem alarm för att komma upp på morgonen?  En bra start på dagen är nog en av de finaste grejerna en kan ge. Dagens moderna väckarklockor med ljusterapi väcker dig gradvis på ett behagligt sätt. 

Pris: Billigaste priset på denna väckarklocka med ljusterapi just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!