<p>Alla åldrar har sin charm –&nbsp;så passa nu på att leva och testa nytt. Då kan det också bli lättare att förstå vad du egentligen vill ha i nästa period av livet.</p>
1 av 2: <p>Alla åldrar har sin charm –&nbsp;så passa nu på att leva och testa nytt. Då kan det också bli lättare att förstå vad du egentligen vill ha i nästa period av livet.</p> Foto: Shutterstock
Att festa hela natten – och jobba dagen därpå. Det är nog bara i den här åldern du klarar av det.
2 av 2: Att festa hela natten – och jobba dagen därpå. Det är nog bara i den här åldern du klarar av det. Foto: Shutterstock

8 saker du borde passa på att göra medan du är ung

Du må ha hela livet på dig. Men passa på att göra de här grejerna när du är ung!

När du passerat 30 kommer det inte alls kännas lika kul.

1. Festa hela natten – du tål det

Go all in och festa hela natten – hoppa över sömnen helt och hållet om du känner för det. Det är nu du tål det, om tio år kommer spåren sitta i dagar...

Läs också: Därför blir du mer bakis ju äldre du blir

2. Dejta grodor eller låt bli

Alla måste inte vara den rätta. Ha lite kul på vägen och känn dig inte stressad – den rätta kommer att komma. Under tiden finns det massor att lära sig av att dejta folk det aldrig kommer att bli nåt med. Så som vad du egentligen behöver och vill ha.

3. Be dina kompisar hjälpa dig att flytta

Be alla du känner komma och hjälpa till och käka pizza på golvet efteråt (du bjuder!). När du har fyllt 30 kommer de att tacka nej.

4. Byt stil – varje dag

Varför vara samma hela tiden? Passa på och ta ut svängarna innan du riskerar att bli patetisk när du dyker upp i orange bredbrättad hatt.

5. Skjut på dina beslut och uppgifter

Att prokrastinera är ett tråkigt ord, men väldigt skönt – så gör det ofta och ihärdigt. Om 20 år kommer du att få problem när du gör detta, så passa på!

6. Go all in i ditt tv-spel

Eller datorspel eller mobilspel eller onlinespel eller rollspel eller whatever.

7. Gör nåt helt annat

Byt inriktning, byt jobb, bli kaospilot i Århus, gå med i KD eller jobba som barista i Kanada ett år. Plugga ämnen som aldrig kommer att ge dig ett jobb bara för att det verkar kul.

8. Låna pengar av din kompis

Det går nästan inte att göra när du blivit vuxen på riktigt om du inte sitter riktigt hårt i skiten. Låna en hundring redan i dag, och lämna tillbaka den om du inte glömmer bort det på vägen.

Läs fler saker som passar unga bäst här.

 

LÄS OCKSÅ: 15 lyckotankar när du vaknar – som kommer göra din dag

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!