Huvud, händer och mage är något du bör undvika om du vill minimera smärtan.
1 av 2: Huvud, händer och mage är något du bör undvika om du vill minimera smärtan. Foto: Shutterstock
Med det kan ju såklart göra ont ändå!
2 av 2: Med det kan ju såklart göra ont ändå! Foto: Shutterstock

8 mest smärtsamma ställena att tatuera sig på

Hur ont gör det egentligen att tatuera sig på händer? Ansiktet? Revbenen?

Grubblar du på en tatuering men är livrädd för smärtan? Då bör du undvika huvudet och händerna – och sex andra ställen som hör till de mest smärtsammaste att tatuera sig på.

Ja, man får lida pin om man ska vara fin. Och ännu mer pin får man lida om man vill tatuera sig – inte minst om man planerar att sätta den på något av de ställen som en etablerad tatuerare listar som de mest smärtsamma i en artikel på sajten Mashable.

Armar, axlar och smalben – som är några av de vanligaste tatueringsspotten – går kanske ann – annat är med huvud, händer och mage som du bör undvika om du vill minimera smärtan.

Med inspiration från artikeln – här är åtta ställen smärtkänsliga tatueringssugna bör undvika:

1. Huvudet

Det gör inte bara väldigt ont – att du dessutom kommer att höra hela processen extremtydligt gör huvudtatueringen till en rysare.

2. Ansiktet

Här kan man verkligen tala om att få taggen upptryckt i nyllet. Och snack om ilningar i tänder och tinningar får med ens en ny innebörd.

3. Bröstbenet

Att tatuera sig på bröstet har enligt utsago beskrivits som "att bli uppsprättad av en kokhet kniv".

4. Händer

Handflatans tunna hud hör föga förvånande inte till kroppens behagligaste ställen att föreviga sitt favoritmotiv på.

5. Armbågen

Beroende på nerver varierar känsligheten rejält mellan olika individer. För vissa känns armbågstatuering mest som en kittling – andra skriker av smärta.

6. Revben och mage

Jepp, här känns det. Och det värsta är att det känns hela tiden. Tatueringsproceduren på magen och revbenen tenderar nämligen att sitta i så länge tatueraren håller på. Med andra ord: förbered dig på ihållande smärta.

7. Innerlår

Att det gör väldans ont är en sak – och att få tusentals nålstick på ett sådant intimt ställe underlättar inte smärtan.

8. Anklar och fötter

Rykten om att fotleder och fötter är kroppens tatueringskänsligaste områden florerar ständigt. Trots att detta oftast inte är fallet.

Att ligga där och förvänta dig att du ska dö av smärta kommer dock göra till att du spänner dig extra – något som i sin tur kan generera ännu mer smärta.

LÄS OCKSÅ: Kan du gissa vad jag har för tatuering?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Idun Minerals. Köp nu!