Kärlek är härligt – men kasta inte bort allt runt omkring.
Glöm inte bort dina vänner – du kan komma att behöva dem.
1 AV 2
Kärlek är härligt – men kasta inte bort allt runt omkring.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Glöm inte bort dina vänner – du kan komma att behöva dem.
Foto: Shutterstock

7 saker du aldrig får ge upp för ett förhållande

Alla relationer kräver sina offer.

Men med inspiration av Cosmopolitan listar vi sju saker du aldrig ska ge upp för en partner. 

Christina Lundell

1. Ditt oberoende

Att det känns som att du inte kan leva utan din kärlek är en sak. Men låt inte det innebära att du ger ifrån dig varken din ekonomiska eller din personliga frihet. Fortsätt att träffa personer som är viktiga för dig, och använd dina pengar så att det ger dig bäst utdelning i livet.

Frihet och beroende behöver inte motpoler. Se det som en gråskala mellan och hitta rätt grå nyans för dig.

2. Dina beslut

Lämna inte heller ifrån dig rätten att besluta om ditt liv. Ibland behöver man kompromissa, om ni vill bo ihop behöver ni ju komma fram till hur och var ni ska bo, till exempel, och om du alltid får allt som du vill är risken stor att din partner är missnöjd. Men i det som är dina val och dina beslut, där är det du som chefen.

3. Ditt självförtroende

Tanken är att ni ska få varandra att må extra bra, att ni ska finnas där för att stötta och glädja varandra.

Om din partner i stället ger dig dåligt själförtroende eller en sämre självkänsla är hen inte rätt i ditt liv. Låt inte din partner sätta ditt värde – varken positivt eller negativt.

4. Dina vänner

I början är det lockande att vilja tillbringa all ledig tid ihop. Men tänk efter innan du försummar dina nära vänner, det är trots allt dem du kan lita på i långa loppet.

Relationsexperten Maria Farm har tidigare sagt till Hälsoliv om missarna man gör i början av förhållandet:

"Utöver att vännerna kan bli sårade och kanske inte finns där när man vill träffa dem igen, så kan det också vara något som man själv missar. När det händer något i livet är det ju främst de närmsta kompisarna man vill bolla tankar med, eftersom de är personer som känner och vill en väl."

LÄS MER: Vanliga tabbar vi gör i början av ett förhållande

 

5. Dina yrkesmål

En relation ska inte hindra dig från att blomma och utvecklas, varken i ditt privata liv eller på jobbet. Det är ett varningstecken om din partner inte vill stötta dig, har synpunkter på om du behöver jobba över eller resa, eller försöker påverka dig till att leva ett mer blygsamt liv.

Beslut du fattar tidigt i livet kan göra skillnaden mellan en bra karriär och en medioker.

6. Din lycka

Ibland är rädslan för ensamhet större än strävan efter lycka, vi stannar kanske i en relation som inte tar ut det bästa i oss för att alternativet känns otryggt och osäkert.

Om du inte känner dig uppskattad i din relation är du antagligen inte det heller. Din partner kommer knappast ändra sig på den punkten varken i dag eller i morgon. Ge dig själv chansen att bli lycklig med någon som gillar dig på riktigt – eller på egen hand!

LÄS OCKSÅ: 10 smarta steg till att hitta kärleken i livet

7. Din sexualitet

Ni har förhoppningsvis ett glödande härligt sexliv, där ni möter varandra och vill lika ofta bägge två. Då är allt som det ska vara.

Men om din partner får dig att gå med på saker som inte känns helt hundra kommer det i långa loppet gå ut över både din sexlust och din självbild. Var sann, också i sängen.

 

LÄS OCKSÅ: 9 skäl att skiljas – eller börja kämpa!