Pernilla förverkligade sin sexfantasi om att ha sex med flera män. "Vi hade sex i flera timmar och när det var klart framåt småtimmarna kände jag en djup tillfredsställelse i kroppen."
1 AV 2
Pernilla förverkligade sin sexfantasi om att ha sex med flera män. "Vi hade sex i flera timmar och när det var klart framåt småtimmarna kände jag en djup tillfredsställelse i kroppen."
2 AV 2
Foto: Cornelia Nordström

5 vanliga sexfantasier – som gifta kvinnor har

I våra sexfantasier är vi fria och kan bejaka även det som är tabu, som får det att hetta inombords men som inte alltid är politiskt korrekt. För Söndags Katerina Janouch berättar tre gifta kvinnor om både outlevda och förverkligade­ sexuella fantasier.

Katerina Janouch

Kvinnornas fem vanligaste sexfantasier:

1 Sex med annan kvinna

Det är otroligt vanligt att kvinnor fantiserar om att ha sex med en annan kvinna. Det handlar om nyfikenhet men kanske också att vi trycker undan våra bisexuella sidor. Vår kultur bejakar inte samkönad sexualitet, följaktligen blir detta en sexuell fantasi för många.

2 Våld och dominans

Att bli tagen med våld är en väldigt vanlig kvinnlig sexfantasi. Mycket i den kvinnliga sexualiteten handlar om att förhålla sig till moral, kyskhet och trohet och att då tvingas till förbjudna sexuella handlingar kan vara en otroligt eggande tanke. Att bli tvingad handlar också om att man måste släppa kontrollen, vilket många kvinnor annars har svårt för.

3 Gruppsex

Att ha sex med flera män är något som ofta utspelar sig i kvinnliga sexuella fantasier. Det handlar också om att man tappar kontrollen,­ men en fantasi kan man styra över.

4 Åldersskillnader

Stora åldersskillnader är eggande och i en sexuell fantasi kan man leka med tanken att ha en väldigt mycket yngre eller mycket äldre partner. I synnerhet äldre kvinnor och yngre män har varit tabu och är därför en vanlig sexfantasi.

5 Att få vara ifred

Småbarnsmammans vanligaste sexfantasi är, kanske inte helt överraskande, att få sova en hel natt, ostörd. En kvinna med barn och familj kan drömma om att få vara ifred från alla måsten, ta sovmorgon, lata sig i sängen och vara egoistisk. Först då dyker eventuella tankar på sex upp.

De flesta av oss har dem. Snuskiga, syndigt eggande och ofta förbjudna sexfantasier. Som att ha sex med flera olika män samtidigt eller att ligga med en kvinnlig kollega på jobbet.

Det finns mer eller mindre seriösa undersökningar som handlar om våra sexuella fantasier, men jag föreställer mig att de kan vara svåra att genomföra eftersom vissa saker inte är särskilt bekväma att tala om, inte ens om man får vara anonym.

En stor amerikansk undersökning visar att runt 70 procent av alla kvinnor har sexfantasier, jag tror att den verkliga siffran är högre. Sexfantasierna är ett redskap för att öka lusten under onani och samlag, men kan också komma helt utan att man är i en sexuell situation.

Kvinnliga och manliga sexfantasier

Kvinnors sexuella fantasier skiljer sig en del från mäns. De är mindre våldsamma och mer romantiska, om man ska beskriva det med några korta ord. Men både och kvinnor och män fantiserar ofta om sex de redan haft – antingen om en partner som betytt mycket sexuellt, eller om något speciellt tillfälle som fick det att hetta till extra. Jag har själv skrivit mycket om det här ämnet och resultatet blev boken "Svenska kvinnors hemliga sexuella fantasier", där både yngre och äldre kvinnor anonymt skrivit ner sina innersta erotiska tankar.

Underkastelse och dominans

Helt i enlighet med vad tidigare forskning visar är många nyfikna på underkastelse och dominans, att bli ivägsvept av någon bestämd främling och tvingas underkasta sig sexuella handlingar man aldrig skulle vågat be om i verkligheten. Troligen är det också därför som böckerna och filmen "50 Shades of Grey" blivit så enormt populära, eftersom denna den vanligaste sexuella fantasin gestaltas väldigt tydligt där.

Något man kanske inte tänker på när man talar om sexfantasier är själva längtan efter att få ha sex överhuvudtaget. Med ett allt större antal singlar och ensamhushåll är sexualitet något många inte får regelbundet eller kan räkna med – och då frodas drömmen om att få ligga.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

Lena, 52: "Jag hade en totalförbjuden sexfantasi om en av mina elever"

Lena arbetar som gymnasie­lärare och är medveten att det hon berättar är sådant som egentligen inte borde vädras offentligt. Men eftersom hon garanteras anonymitet avslöjar hon till slut.

– Det är omöjligt att inte bli berörd ibland, trots att det handlar om en elev och någon som är otroligt mycket yngre. Jag skulle aldrig någonsin agera på detta men tankar kan man inte göra så mycket åt. Jag arbetar aktivt för att styra undan dessa sexfantasier och det går för det mesta bra. Men för några år sedan hade jag en elev som jag blev väldigt förtjust i och det var jobbigt eftersom jag märkte att även han verkade intresserad av mig. Kanske ville han testa gränserna, det är svårt att säga.

Vi hade flera långa samtal om undervisningen och jag försökte att väja undan med ögonen och hålla tonen professionell och inte sväva ut i privata detaljer. Men det var tufft och jag vet att jag flera gånger gick hem och sörjde att han inte var äldre och jag yngre... Ja, jag såg framför mig olika sexuella situationer och det gjorde mig oerhört upphetsad. Den stora åldersskillnaden och det att jag var hans lärare och han min elev bidrog såklart till laddningen. Jag tyckte att det var väldigt skönt och befriande när han tog studenten och försvann, att jag slapp träffa honom i skolan nästan dagligen.

Men jag kan fortfarande tänka på honom och på det som uppstod mellan oss. Det kommer jag att minnas så länge jag lever.

LÄS OCKSÅ: 10 orgasmknep som fungerar för kvinnor

Magdalena, 30: "Jag har en sexfantasi om att jag är en porrstjärna"

Magdalena är gift sedan två år och lycklig i sin relation. Ändå fantiserar hon om att bli mer sexuellt sedd.

Foto: Jonas Kvist Jensen

– Jag och min man gick och såg "50 Shades of Grey" och det var inte alls själva sexet jag tyckte var eggande med den filmen, utan hur Christian tittar på Ana. Hans blick på henne, att han tycker att hon är det hetaste som går runt på jorden. Exakt det fantiserar jag om, att en man ska se på mig och tycka att jag är en erotisk gudinna. Jag tycker inte att min man ser på mig på det sättet.

Jag kan ligga och tänka på det, att ett helt rum stannar upp när jag kommer in och att männen blir galna av upphetsning. Det låter knäppt, jag hör det, men jag gillar att visa upp mig och gillar att bli betraktad och vet jag att någon går i gång av det så kan jag leva på det länge. Andra vanliga sexfantasier jag har är minnen av spännande sex jag haft som yngre, som då också innehöll dessa moment av att jag blivit åtrådd, någon som verkligen tappade kontrollen av min kropp. Jag önskar att jag inte såg så ordinär ut. Ibland fantiserar jag om att jag är en porrstjärna som spelar in film och som sedan fungerar som onaniobjekt åt andra. Det är verkligen tabu och ingenting jag någonsin skulle berätta om för någon.

LÄS OCKSÅ: Åtta säkra sätt att ge dig bättre orgasmer

Pernilla, 41: "De turades om att slicka och smeka mig, det var ett sexuellt himmelrike"

Pernilla är en helt vanlig tvåbarnsmamma som lever med sin make sedan tio år (och deras två små pojkar) i en förort till Stockholm. Sexlivet har för det mesta varit tillfredsställande och hon och hennes man har gett varandra stor frihet när det kommer till att experimentera sexuellt. Något som Pernilla tror kan vara ovanligt i samhället i dag.

– Man kanske kan säga att vi lever i ett slags öppet förhållande, berättar hon. Det här är dock inget vi berättar för folk runtomkring för det känns inte som om någon kan förstå, trohet är så viktigt för folk. Vi har bestämt att vi ska vara ärliga mot varandra, eftersom båda anser att ett helt monogamt sexliv till slut leder till frustration. Jag vet med mig att jag skulle behöva bryta upp till slut om jag bara får vara sexuell­ med min man resten av livet.

Pernillas man har känt till Pernillas favorit­sexfantasi i princip sedan de träffades. Den om att hon har sex med flera män samtidigt. Den har i perioder fungerat som bränsle i deras sexliv.

– När Micke börjar berätta för mig om att jag blir tagen av flera blir jag alltid extremt upphetsad, berättar Pernilla. Vi hade pratat om det här i flera år och till en början var jag rätt nöjd med att det befann sig på tanke­stadiet. Men sista året har jag känt allt mer intensivt att detta faktiskt är något som jag vill uppleva. Att få vara i centrum för flera mäns åtrå. Att ha flera olika händer på min kropp och ha sex samtidigt med flera olika personer. Utan att det är en regelrätt gruppsexsituation, jag vill inte ha konkurrens av någon annan kvinna.

– Vi har till och med tittat på annonser på en sexkontaktsajt, fortsätter hon. För jag har hela tiden tänkt att detta är något jag kommer att göra tillsammans med min man. Han har ju också gått i gång rejält på att jag blir så tänd av det här.

Men saker blir inte alltid som man tänkt sig. Förra året åkte Pernilla och två väninnor på en charterresa till Grekland och där träffade hon en yngre man som hon hade sex med.

– Jag hade väl druckit lite... han var väldigt härlig och vi fick fin kontakt. Kanske var det därför som jag berättade att jag drömde om sex med flera män samtidigt. Han föreslog då att jag skulle träffa hans vänner. Jag skrattade bort det, plötsligt blev jag blyg när möjligheten kom så när till hands.

– Dagen efter kändes det overkligt men någonting i mig sa, "varför inte"? Jag var utomlands och det skulle inte bli något skvaller. Vi bestämde att ses hemma hos honom. Han lovade också att vi skulle avbryta om jag på något sätt kände mig obekväm med situationen.

– Han hade bjudit över fem av sina vänner och redan när vi började dricka vin i soffan var jag vansinnigt upphetsad. Alla männen gav mig total uppmärksamhet och det pirrade rejält mellan benen. De var unga och snygga allihop, trevliga och samtidigt flörtiga. Det började med att jag hånglade med dem alla i tur och ordning och sedan fortsatte vi till sovrummet där de klädde av mig och kysste och smekte mig över hela kroppen. Herregud, jag har aldrig någonsin varit så kåt i hela mitt liv, det var ett sexuellt himmelrike. Jag tappade snart koll på alla orgasmerna, de turades om att slicka och smeka mig och jag låg med dem allihop i olika ställningar. Vi hade sex i flera timmar och när det var klart framåt småtimmarna kände jag en djup tillfredsställelse i kroppen. Min hemliga sexfantasi hade blivit verklighet och den var tusen gånger bättre utlevd än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Pernilla ler.

– Jag är ändå medveten om att jag som kvinna tog en stor risk att experimentera sexuellt som jag gjorde. Många kvinnor kommer till skada och blir utsatta för sexuella övergrepp, och jag har också läst om gängvåldtäkter och liknande. Men min upplevelse var enbart häftig och fullkomligt ljuvligt erotisk. Jag berättade för min man när jag kom hem (dock inte för mina väninnor) och denna upplevelse har sedan dess varit en favorit att prata om när vi ligger med varandra. Jag hoppas att jag får uppleva­ något liknande igen en dag.