1 av 6: Sparar alla kalorier till en brakmåltid
Blake Horton äter 4000 kalorier "skräpmat" varje dag.
2 av 6: Blake Horton äter 4000 kalorier "skräpmat" varje dag. Foto: Barcroft TV
Ändå ser han ut så här.
3 av 6: Ändå ser han ut så här. Foto: Barcroft TV
Fitness-fanatikern menar att hemligheten är att han bara äter en gång per dag. Allt på ett bräde. Samtidigt som han givetvis tränar intensivt.
4 av 6: Fitness-fanatikern menar att hemligheten är att han bara äter en gång per dag. Allt på ett bräde. Samtidigt som han givetvis tränar intensivt. Foto: Instagram/@blake_201
För några år sedan var Blake överviktig. Han lyckades tappa nästan 30 kilo genom att äta flera mindre mål per dag. Men vantrivdes med dieten.
5 av 6: För några år sedan var Blake överviktig. Han lyckades tappa nästan 30 kilo genom att äta flera mindre mål per dag. Men vantrivdes med dieten. Foto: Barcroft TV
I dag är han lyckligare än aldrig förr och menar att han har perfekt hälsa.
6 av 6: I dag är han lyckligare än aldrig förr och menar att han har perfekt hälsa. Foto: Barcroft TV

34-åringen äter bara skräpmat - varje dag

Blake Horton har en kropp som många bara kan drömma om.

Samtidigt äter han kilovis av godistoppad skräpmat.

– Jag sparar alla mina kalorier och gör åt dem på en och samma gång, säger 34-åringen till Barcroft TV.

– Extremt ohälsosamt, menar dietisten Sofia Antonsson.

Ni minns kanske Andrew Taylor - mannen som BARA åt potatis i ett helt år och gick ner över 50 kilo på kuppen? Han är hur som helst inte ensam om extrema dieter.

Möt Blake Horton, 34-åringen från New Jersey som varje natt trycker i sig tusentals kalorier i form av pizza, banana split, burgare och tacos.

Ändå ser han ut som hulken.

– De flesta av mina måltider ser inte hälsosamma ut för ett otränat öga, säger till Barcroft TV.

När Blake fyllde 30 bestämde han sig för att kroppen behövde en nystart. Han gick ner nästan 30 kilo genom en diet som innebar att han åt flera små mål om dagen.

Enda problemet var att han hatade det.

LÄS OCKSÅ: Han äter bara potatis varje dag – så här ser han ut ett år senare 

"Spara alla kalorier"

– Mitt sociala liv var helt borta, säger han.

– Mina vänner ringde och frågade om jag ville följa med ut, men klockan var 22 och jag hade inga kalorier kvar att följa med ut och dricka och ha kul.

Svaret blev en variant på periodisk fasta. Blake äter bara en gång per dag och måltiden består av cirka 4000 kalorier. Han säger själv att han får i sig alla näringsämnen han behöver även om maten ser närmast grotesk ut. Blake säger att det är en dröm att kunna äta så här och menar att han aldrig känner sig hungrig längre.

– Jag sparar alla mina kalorier och gör åt dem på en och samma gång.

"Min hälsa är perfekt"

Varje kväll, klockan 02.00 livesänder han sina enorma måltider på Instagram där han har 164 000 följare. Hans märkliga resa har plockats upp av bland annat New York Post och Daily Mail.

Musklerna kommer givetvis inte av sig själva. Blake tränar i timmar varje dag och tar långa turer på sin BMX-cykel. Han ser alltid till att göra åt mer energi än vad han får i sig via maten.

– Jag är mycket lyckligare nu och min hälsa är perfekt.

Dietisten sågar

Dietisten Sofia Antonsson är inte emot periodisk fasta. Tvärtom kan det vara hälsosamt att hoppa över någon måltid. Däremot sågar hon den typen av mat som Blake stoppar i sig.

– Det känns extremt ohälsosamt. Att fasta till exempel fram till lunch är inget fel i sig, men sedan att hetsäta den här typen av mat känns ohälsosamt rakt igenom. Jag sågar honom faktiskt, säger hon till Hälsoliv.

Antonsson menar att det mesta Blake får i sig är tomma kalorier och ställer sig frågande till varifrån näringen kommer.

– I min värld går det inte ihop att prata näring och näringsämnen och sedan äta en skål med oreo-kakor.

Så det är inget du skulle rekommendera?

– Nej, verkligen inte. Och skulle man översätta 4000 kalorier i nyttig mat, typ grönkål, frukt, magert protein och grönsaker, så skulle det vara omöjligt att käka på en måltid.

Blake svarar på vanliga frågor

Youtube har Blake svarat på några av de vanligaste frågorna han får. Här är ett urval:

Varför är du inte fetare?

– För jag äter inte fler kalorier än jag gör åt. Det kvittar hur många måltider du äter om dagen. Det är så kroppsvikt funkar.

När äter du?

– När jag gjort klart allt för dagen och är redo för sängen, om jag inte är på ett bröllop eller något liknande. Det kan vara klockan 12, 01, 02, 03, det kvittar för mig. Folk är så besatta av klockan.

Vad dricker du?

– Allt utan kalorier. Light-läsk, energidryck utan socker och liknande.

Hur mår du efter du ätit?

– Bra, som om jag vill sova, vilket jag gör.

Är du hälsosam?

– Min hälsa är perfekt, antagligen för att jag får i mig rätt näringsämnen, hur det än ser ut på Instagram. Jag tar lite multivitamin, men det mesta kommer från maten.

Hur lång tid tar det att äta en måltid?

– Jag bryr mig inte. Jag gillar att njuta. Ibland har jag bråttom, ibland inte. Ibland tar det 22 minuter, ibland en timme. Det kvittar.

 

Aktuellt just nu