Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

12 sätt att äta och leva lite mer hälsosamt 2016

Enkla saker som att dricka tillräckligt med vatten, använda bra kryddor och minska på sockret gör stor skillnad för din hälsa. Ofta handlar det bara om att bli medveten av vad du kan tänka på i vardagen för att må bättre.

Varför inte se årsskiftet som en nystart? Fundera på vad du vill förändra och inför goda vanor som kommer att göra 2016 till ditt hälsosammaste år hittills. Här bjuder vi på tolv tips att ta efter.

1 av 12

1. Investera i bra köksredskap

Hälsosamma vanor som ska stå sig över tid kräver viss förberedelse. En sak att fundera på är hur redo du är för att laga god och nyttig mat. Har du exempelvis rätt köksredskap hemma?

Det ska inte vara krångligt att leva ett sunt liv – och det finns en hel del du kan göra för att underlätta för dig själv. Så att du slipper stå handfallen i köket utan att veta vad du ska ersätta dina onyttiga maträtter med. Tänk ut ett gäng nya hälsosamma rätter och lär dig vad du behöver köpa på dig för att laga dem.

Något annat som underlättar är att ha smart utrustning i köket, tipsar sajten Buzzfeed. Här finns det en hel del att investera i, exempelvis en tryckkokare som effektivt bevarar näringen i maten, teflonpanna som inte kräver lika mycket fett, mixer för att göra näringsrika smoothies och soppor samt en grönsakssvarv för att göra alternativ spagetti av grönsaker, som zucchini och morötter. En smart matlåda med olika fack för sunda tillbehör, som sallad, är också bra att ha.

LÄS OCKSÅ: Experter: Dash-dieten är överlägset bäst

1 av 12