Kläm aldrig dina finnar – även om det är svårt att låta bli.
1 av 2: Kläm aldrig dina finnar – även om det är svårt att låta bli.
Is får svullnaden att gå ner vilket tar bort rodnaden.
2 av 2: Is får svullnaden att gå ner vilket tar bort rodnaden.

10 huskurer mot envisa finnar

Finnar som vägrar försvinna? Då kan hjälpen redan finnas i ditt skafferi. Med inspiration från Health.com delar vi här med oss av expertmetoderna och huskurer som sägs hålla finnarna i schack – bland annat vitlök och tandkräm.

Finnar drabbar alla till och från. Även vuxna bråkar i bland med små skönhetsfläckar som poppar upp när man minst behöver det. Och det kan vara sjukt svårt att låta bli, trots att de flesta av oss vet att det blir värre när vi är där och petar.

Men med hjälp av ett par enkla huskurer kan man lätt lösa problemet.

LÄS OCKSÅ: Citroner - rena rama mirakelkuren för hyn

1. Tandkräm

Tandkräm är en gammal klassisk metod för att torka ut finnar. Se till att använda de sorter som är helvita. Applicera på finnarna och låt sitta i ett par timmar. Men håll koll så du inte är överkänslig och får utslag av tandkrämen. Den är ändå gjort för att använda i munnen, inte på huden.

2. Vitlök

Vitlök har många fantastiska egenskaper. Inte minst kan det hjälpa mot finnar. Gör en pasta med vitlök och vatten, smeta ut på finnarna och låt sitta i fem minuter.

3. Äppelcidervinäger

Genom att blanda en del äppelcidervinäger med 3-4 delar vatten skapar du en toner som både kan döda bakterier på huden och ge en lätt peel. Vinägern innehåller dessutom också citronsyra.

LÄS OCKSÅ: Bli av med din akne – med rätt behandling

4. Apelsinskal

Precis som med citron Innehåller apelsin C-vitamin. Mal ner apelsinskalet med vatten och applicera på huden. Skölj av efter 10 minuter.

5. Is

Is hjälper svullnader att gå ner. Precis som det dämpar svullnaden på en stukad vrist hjälper det också på en jobbig finne. Lägg en isbit i en bit tyg och kyl finnen i någon minut. Det kommer både att dämpa svullnaden och få blodkärlen att dra ihop sig vilket tar bort rodnaden.

LÄS OCKSÅ: 12 godsaker som bromsar din ålder

6. Citronjuice

Citronsyran i citronjuice har en naturligt sammandragande effekt på huden. Pressa juice, doppa i bomull och badda finnarna. Låt det sitta över natten. Innehåller också C-vitamin som är bra för huden.

7. Gurka

Skivad gurka är full med C-vitamin och har en nedkylande effekt på huden. Gurka kan hjälpa att reducera svullnaden kring finnarna.

8. Äggvita

Äggvitan hjälper till att öppna upp porerna vilket gör det lättare att rensa dem och förhindra inflammationer. Smörj in problemområdet och tvätta av med vatten efter 10 minuter.

9. Bakpulver

Tre delar vatten och en del bakpulver ger en riktig djuprengörande ansiktsmask. Applicera på ansiktet försiktigt och låt verka i 5 minuter. Förutom att värka uttorkande fungerar bakpulvret som en bra ansiktsskrubb.

10. Honung

Honung kan användas som en hel ansiktsmask. Dock vill du använda organisk Manukahonung, en typ av honung som har många spännande användningsområden. Smörj in och lämna på i fem minuter. Sköj med varmt vatten.

LÄS OCKSÅ: Akne – så kan den varna dig om andra hälsoproblem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!