Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
18 olika juicer testas.
18 olika juicer testas.
18 olika juicer testas.
18 olika juicer testas.
18 olika juicer testas.
18 olika juicer testas.
1 AV 2
18 olika juicer testas.
Foto: Adobe Stock
2 AV 2
18 olika juicer testas.
Foto: Adobe Stock

Stort test: 18 nyttiga ekojuicer – stärk ditt immunförsvar

Behöver du en energikick i sommar? Håll dig frisk med vitaminer och mineraler från ekologiska juicer – och slipp efterhängsna förkylningar.

Hälsoliv har testat 18 ekologiska juicer utan onödiga tillsatser.

Rå Ingefära

Rejäl vitaminbomb med härlig hetta av ingefära och chili. En del av panelen upplever denna som väldigt stark, men det här är verkligen på riktigt med en nyttig och koncentrerad juice som förutom ingefära och chili även innehåller citron och äpple. Innehåller 32 procent ingefära.

LÄS MER: Ingefära och andra kryddor som håller dig frisk 

Saltå Kvarn Grönsaksjuice

Denna ekoproducerade grönsaksjuice har en perfekt smakbalans där tomat och selleri är framträdande bland mjölksyrade grönsaker. Väldigt lågt kaloriinnehåll och fullproppad med nyttigheter, det finns inget negativt att säga om denna superjuice. 

RÅ Guld

Spännande mix av ekologiska nyttigheter som gifter sig väldigt fint smakmässigt. Enligt innehållsförteckningen ska päron- och äppeljuicen dominera, men till smak och färg tar gurkmeja, havtorn, ingefära och morot över. Den är helt osötad, vilket inte märks i denna lyckade blandning.

 

Solsken lemonad med ingefära

 

Fräsch lemonad som med fördel serveras väl kyld, innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel och görs helt på ekologiska råvaror av citron, ingefära och rörsocker.

 

RÅ Granat

Rödbetsjuice har blivit populär för sina nyttiga och prestationshöjande egenskaper, men för den som tycker att betorna blir lite för kvalmiga i smaken är det här den perfekta kombon där denna juice innehåller 50 procent ekologiskt granatäpple, vars surhet väger upp bra smakmässigt. Granatäpple är rik på fibrer, vitamin A, C och B samt mineraler som kalcium, järn och kalium.

LÄS MER: 5 nyttiga anledningar att äta mer granatäpple 

 

Kung Markatta Rödbetsjuice

Kung Markatta har ett brett ekologiskt kvalitetssortiment, den här Krav-märkta rödbetsjuicen har en mjuk och rund smak som upplevs som väldigt naturligt. Okomplicerat och gott!

LÄS MER: 7 oväntade hälsoeffekter med rödbeta 

Rå Rödbeta

Rödbetsjuice har blivit trendigt och dess nyttighet har blivit en snackis. Här har man med hjälp av äppelcidervinäger fått till en god smak där syran gör rödbetsjuicen mindre kvalmig. Denna ekocertifierade juice består av ren råsaft utan tillsatser. Rödbetan hjälpen levern och kroppens reningssystem. Mineraler och vitaminer hjälper ditt immunförsvar och kostfibrer håller ordning på din mage.  

Solsken Citronlemonad

 

Favorit för varma dagar. Citronlemonad från Skåne med ekologiska citroner från Sicilien. Väldigt god när man dricker den kall, men en något kraftigare citrussmak hade inte skadat. Helt utan tillsatser och sötad med ekologiskt rörsocker.

HealthyCo Rödbetsjuice

 

Helt ekologisk rödbetsjuice som till tio procent innehåller koncentrerad äppeljuice. Perfekt för den som upplever rödbetssmak som kvalmig, den här är snäll och lite mer slätstruken än en del andra. Rödbetsjuice för nybörjaren...

Biotta Rödbetsjuice

 

En ren juice utan tillsatser gjord på enbart färska ekologiska rödbetor. Kvalitetsdryck med en konsistens som testpanelen gillar. Om man inte är van att dricka rödbetsjuice kan det smakmässigt vara en utmaning, men det här är en riktig hälsobomb laddad med bra näringsämnen, vitaminer, mineraler och nitrat som stimulerar ökad uthållighet.

Rå Balans rödbeta/lingon 

Hälften ekologiska rödbetor och hälften norrländska lingon. Resultatet blir rätt bra när de sura lingonen gifter sig med de något kvalmiga rödbetorna.

Biotta Wild Mountain Cranberry

Lingondryck som har fått sötning från agave och har en god och rund smak, kanske lite fusk eftersom de andra juicerna i testet är osötade. Innehåller även till drygt hälften björkbladsté. Sammantaget fungerar blandningen utmärkt.

RÅ Blåbär

Denna kallpressade juice gjord på norrländska blåbär är helt osötad och har inga tillsatser. Den har en ren och naturlig smak.

RÅ Frisk 

Pressad ekologisk citron med en rejäl dos ingefära och inga konstiga tillsatser är förstås supernyttigt, med en massa vitaminer. Men nackdelen med en så här ren och osötad produkt är att den blir väldigt sur. Och då menar vi väldigt sur. Men om du gillar surt så är det här verkligen något för dig.

Kung Markatta Granatäppeljuice 

 

Om du älskar den rena smaken av granatäpple så är det här en kanonprodukt, men för många kan den här nog uppfattas som lite speciell för smaklökarna. Men annars en nyttig och väldigt prisvärd ekoprodukt.

Naturens Skafferi Tranbärsdricka 

Den här rena koncentrerade tranbärsjuicen är en riktig surhetsbomb som är helt sockerfri. Läskande och god, men ta det lugnt så att du inte dricker för mycket… Om du älskar tranbär så är det här praktiskt, ger fem liter dryck.

Rabenhorst Grönsaksjuice

Vad får du om du blandar tomat, morot, rödbeta, gurka, selleri, surkål och lök? Ja, då har du denna ekologiska och kalorisnåla grönsaksjuice. Innehållsmässigt en toppenprodukt, med ger en lite kvalmig känsla och har en eftersmak som är speciell.

Biotta Morotsjuice

Som hälsoprodukt finns det inget negativt att säga om denna nyttiga morotsjuice, den bygger enbart på färskpressade ekologiska morötter och ett glas morotsjuice täcker ditt dagsbehov av A-vitamin. Smakmässigt upplever testpanelen att det finns en viss uppförsbacke med ren morotsjuice, det är ingen tillfällighet att morotsjuice ofta blandas med till exempel äpple för en godare smak. Konsistensen är dock trevlig.

Så gör vi tester

Hälsoliv driver en medvetet miljövänlig profil och har därför med regelbundenhet olika användartester av naturliga och ekologiska produkter inom olika områden. Observera att användartester ibland kan upplevas som subjektiva. Detta är en sammanställning av flera olika ekologiska juicetester under 2017, 2018 och 2019. Smak, konsistens och innehåll har tillsammans legat till grund för ett helhetsbetyg.

Här är några andra populära ekologiska tester som vi gjort på Hälsoliv:

• Få huden i harmoni – betyg på 10 ekologiska bodylotions och ansiktskrämer 

• Bästa ekologiska schampo & balsam  

• 10 eko-deo utan onödiga tillsatser