"Jag hoppas att kommer kunna fortsätta när jag blir 90"

88-åriga nunnan springer halvmara varje år

Det är få 80-åringar som är lika pigga och spänstiga som nunnan och maratonlöparen Beth Wood. Men så har hon ju blivit välsignad av påven också!

Den pensionerade nunnan Beth Wood, som snart fyller 89 år, började inte med löpning förrän hon var i 50-årsåldern. Då var det hennes bror som bjöd med henne att springa ett nästan 10 kilometer långt lopp i Detroit, som hon klarade. 

Beth Wood berättar för amerikanska WXYZ-TV Detroit att hon fastnade för löpning direkt när hon klev över mållinjen. Efter det har hon sprungit flera maraton, ett varje år under 80-talet, både i USA och i andra länder. 

LÄS OCKSÅ: Hon firar 80-årsdagen med ett fallskärmshopp 

Daglig springtur på 4,8 km

Nu tar 88-åringen en springtur på cirka 4,8 kilometer dagligen och för bara någon vecka sedan deltog hon i en halvmara i Detroit, som hon sprungit varje år de senaste 10 åren. 

Dagen börjar hon alltid dagen med en bön, där hon bland annat ber för sina systrar. Hon ber också om en säker springtur och tar en slinga runt kyrkogården för att be en tyst bön för nunnorna som vilar där. 

LÄS OCKSÅ: 109-åriga Ruths recept för ett långt liv 

Välsignad av påven

Enligt WXYZ-TV har nunnan, förutom att hon har sprungit en hel del maraton världen över, levt ett händelserikt liv. Bland annat har hon levt och arbetat en tid i Rom och mött självaste Moder Theresa i ett soppkök. I Rom blev hon också välsignad av påven John Paul ll strax innan ett maratonlopp i staden. 

– Det var väldigt speciellt, ett superspeciellt lopp för mig, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: Irene, 101, tänker slå världsrekord 

Kommer sluta när Gud vill det

Beth Wood hoppas att hon kan fortsätta med löpningen även som 90-åring, men tillägger snabbt att det så klart inte är hon som bestämmer det.  

– Det överlåter jag till Gud. När jag inte kan springa mer på grund av mina ben eller fötter, då vet jag att det är bättre att sluta, säger hon. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!