Hälften av mammorna vill skönhetsoperera sig

Hälften av alla svenska mammor vill skönhetsoperera sig, visar en ny undersökning.
- Vi måste få dem att förstå att livet inte blir lättare för att man ser annorlunda ut, säger trebarnsmamman Malou von Sivers, 53.
Malou von Sivers. Foto: LINDWALL SVEN

För många av Sveriges kvinnor sitter en stor del av självförtroendet i utseendet. Putande magar, gropiga lår och mörka ringar under ögonen får dem att känna sig fula och osexiga - framför allt mammorna. Enligt en undersökning som magasinet Mama har gjort vill fler än hälften av alla mammor ta hjälp av kirurgi för att bli mer nöjda med sina spegelbilder. 44 procent kan tänka sig att fettsuga magen eller fixa brösten, och 50 procent skulle operera sig för att få bättre självförtroende. 36 procent har funderat på att göra ingrepp för att få tillbaka sin gamla kropp.

Rädd för att operera sig

Trebarnsmamman Malou von Sivers, 53, fick sitt yngsta barn för nio år sedan men har aldrig funderat på att skönhetsoperera sig. - Jag skulle nog vara för rädd, säger hon. Men hon lägger inga moraliska värderingar i sin åsikt: människor har ju olika sätt att förhålla sig till sig själva och sina kroppar.

Let's dance

- Man har förväntningar på att det ska återgå till hur det var innan man fick barn. Men målet är ju att man ska gilla sig själv som man är. Det måste finnas plats för alla sorters utseenden. Just nu medverkar Malou i tv:s Let´s dance, och det har gett henne ny energi. - Jag dansar mig i form, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande