Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 15 sep 2010 11:52

Uppdaterad 15 sep 2010 12:28

Göran Hägglund: "Musik får mig att koppla av"

Rensar tankarna. Ett av KD-ledaren Göran Hägglunds fritidsintressen är att springa. I Stockholm går en av favoritslingorna längs Söder Mälarstrand.

Rensar tankarna. Ett av KD-ledaren Göran Hägglunds fritidsintressen är att springa. I Stockholm går en av favoritslingorna längs Söder Mälarstrand.

Foto: Roger Turesson / Dn / Scanpix

GI-dieter och styrketräning - jojo, det gäller att hålla sinnet skarpt och kroppen i form om man ska orka med jobbet som partiledare, speciellt i hektiska valtider. Partiledarna delar med sig av sina tips om hur de håller sig i form.
Hur håller du dig i form?
– Jag försöker springa ett par gånger per vecka. Jag är också ganska noga med vad jag äter.  Vad gör du för att koppla av mentalt?
– Bra musik får mig att koppla av och jag läser ganska mycket. Löpningen är ett suveränt sätt att hålla både kropp och knopp i trim.
Tänker du på vad du äter?
– Jag håller mig – utan att bli ultraortodox – till GI-kost. Det funkar bra också under långa och stressiga dagar. Jag undviker allt vad gäller sötsaker och kaffebröd.
Vilket är ditt bästa hälsotips?
– Det viktigaste är relationerna med familj och vänner. Att hålla sig i form genom motion och goda kostvanor är naturligtvis viktigt, men för ett stabilt välbefinnande krävs människor att bry sig om.
Har du någon last – vilken?
– Inga riktigt allvarliga, hoppas jag. Älskar mat. Överförtjust i jordnötter och ost. Jag är obotligt beroende av tekniska prylar som stjäl mycket tid. Dessutom skulle mer nattsömn inte vara skadligt för hälsan.

Relaterat