Rensar tankarna. Ett av KD-ledaren Göran Hägglunds fritidsintressen är att springa. I Stockholm går en av favoritslingorna längs Söder Mälarstrand.
Rensar tankarna. Ett av KD-ledaren Göran Hägglunds fritidsintressen är att springa. I Stockholm går en av favoritslingorna längs Söder Mälarstrand. Foto: Roger Turesson / Dn / Scanpix

Göran Hägglund: "Musik får mig att koppla av"

GI-dieter och styrketräning - jojo, det gäller att hålla sinnet skarpt och kroppen i form om man ska orka med jobbet som partiledare, speciellt i hektiska valtider. Partiledarna delar med sig av sina tips om hur de håller sig i form.
Hur håller du dig i form?

– Jag försöker springa ett par gånger per vecka. Jag är också ganska noga med vad jag äter. 

Vad gör du för att koppla av mentalt?

– Bra musik får mig att koppla av och jag läser ganska mycket. Löpningen är ett suveränt sätt att hålla både kropp och knopp i trim.


Tänker du på vad du äter?

– Jag håller mig – utan att bli ultraortodox – till GI-kost. Det funkar bra också under långa och stressiga dagar. Jag undviker allt vad gäller sötsaker och kaffebröd.


Vilket är ditt bästa hälsotips?

– Det viktigaste är relationerna med familj och vänner. Att hålla sig i form genom motion och goda kostvanor är naturligtvis viktigt, men för ett stabilt välbefinnande krävs människor att bry sig om.


Har du någon last – vilken?

– Inga riktigt allvarliga, hoppas jag. Älskar mat. Överförtjust i jordnötter och ost. Jag är obotligt beroende av tekniska prylar som stjäl mycket tid. Dessutom skulle mer nattsömn inte vara skadligt för hälsan.

FAKTA

Göran Hägglund
Ålder: 51.
Gör: Socialminister och partiledare för Kristdemokraterna.
Bor: Bankeryd.
Familj: Gift med Karin Hägglund. Barnen Anton, 21 och Felix, 19.


Så kopplar Göran av:


Löpningen är ett suveränt sätt att hålla både kropp och knopp i trim.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!