De bör ses över var tredje vecka  faller av med riktiga ögonfransen
Permanenta lösögonfransar sitter i upp till 90 dagar.
Var tredje vecka bör de ses över eftersom de faller av när den egna fransen faller av.
Fransen tål det du normalt gör  men undvik starka sminkborttagningsprodukter och ögondroppar. Använd heller inte fransböjare eller vattenfast mascara.
Pris: Från 1 950 kronor därefter cirka 500 kronor var tredje vecka för genomgång.
För mer information: 08-30 53 99.
De bör ses över var tredje vecka faller av med riktiga ögonfransen Permanenta lösögonfransar sitter i upp till 90 dagar. Var tredje vecka bör de ses över eftersom de faller av när den egna fransen faller av. Fransen tål det du normalt gör men undvik starka sminkborttagningsprodukter och ögondroppar. Använd heller inte fransböjare eller vattenfast mascara. Pris: Från 1 950 kronor därefter cirka 500 kronor var tredje vecka för genomgång. För mer information: 08-30 53 99. Foto: HÅLLAMS ANNA

Gör som stjärnorna - skaffa fuskfransar

Glöm kladdigt smink. Långa fuskögonfransar som sitter permanent är det senaste i Hollywood.
Nu har trenden kommit till Sverige.
- Alla drömmer om långa svepande ögonfransar, få har det av naturen, säger Jasemin Gencel, hudvårdsterapeut i Stockholm och en av de första som gör permanent fransförlängning i Sverige.

Lösögonfransar har länge varit en illa dold hemlighet i Hollywoodstjärnornas sminkboxar. Men de är ganska hårda och obekväma och när man tittar närmare syns det mycket tydligt att de är fastsatta. De är också hopplöst ute. Senaste trenden i Hollywood är permanenta ögonfransar i ett syntetiskt material som liknar de egna fransarna och sitter i uppåt tre månader. Gwyneth Paltrow, Mariah Carey, Paris Hilton, Jessica Simpson, Jamie Lee Curtis, Angelina Jolie och Victoria Beckham är några av de celebriteter som använder sig av "3D lashes", som de falska fransarna kallas.

Kunden Esmeralda Agosto, 35, är mycket nöjd med resultatet. Fantastiskt, jag har normalt vita franstoppar som inte syns, nu är de täckta och jag har vackra, långa fransar utan att ens ha mascara, säger hon.

"De känns inte alls"

- Det bästa är att de inte känns alls, säger Jasemin Genzel som i sin salong på Västmannagatan i Stockholm nu börjat med "3D lash"-metoden, som den kallas. Kunden kommer osminkad till salongen och de nedre fransarna täcks av en bomullspad. Ett efter ett sätter Jasemin fast fransarna på kundens egna. - Klistret når aldrig ögonen så det är helt ofarligt, säger Jasemin som arbetar med pincett, klister och lösa fransar.

30 fransar

- Maximalt 30 fransar kan man använda, det beror ju också mycket på vad kunden har för grundförutsättningar, en del har långa från början, andra har knappt synliga, säger Jasemin. Kunden Esmeralda Agosto, 35, är mycket nöjd med resultatet. - Fantastiskt, jag har normalt vita franstoppar som inte syns, nu är de täckta och jag har vackra, långa fransar utan att ens ha mascara, säger hon.

FAKTA

DE HAR SKAFFAT PERMANENTA ÖGONFRANSAR
Gwyneth Paltrow.
Mariah Carey.
Paris Hilton.
Jessica Simpson.
Jamie Lee Curtis.
Angelina Jolie.
Victoria Beckham.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!