Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 20 okt 2009 16:11

Uppdaterad 21 okt 2009 13:24

Gick ner 3 kilo på tio dagar med detox

Maria Sand går ner tre kilo per detoxbehandling. Med detox och GI-mat har hon rasat 23 kilo de senaste två åren.

Maria Sand går ner tre kilo per detoxbehandling. Med detox och GI-mat har hon rasat 23 kilo de senaste två åren.

Foto: Martina Huber

Kickstarta ditt nya, sunda liv med en avgiftning.
Med detox blir du smalare och piggare. På bara tio dagar kan du som Maria Sand gå ner tre kilo.
Expresse ger dig råd och recept.
Maria Sand, 51, detoxar två gånger om året. Varje gång har hon gått ner tre kilo - och sedan behållit den nya vikten!
- Mitt nya liv började i april 2007, då började jag äta enligt GI-metoden. Min kostrådgivare föreslog en detox för att rena kroppen, och på hösten samma år gjorde jag det, säger Maria Sand.

Ny energi

Första gången klarade hon bara fem dagar. Men snart försökte hon igen och lät inte de jobbiga stunderna hindra henne. Sedan dess försöker hon göra två detox varje år.
- Jag gör det för att få en skjuts i min viktminskning. Varje gång har jag gått ner runt tre kilo, och sedan har jag inte gått upp igen, mer än ett halvt kilo någon gång.
Kuren ger henne också ny energi, hon känner sig fräschare, piggare och nöjd med att hon klarar utmaningen. När hon blir hungrig går hon en promenad eller ser en film. Att undvika alkohol har inte varit något problem.
- Jag har stått på krogen och bara druckit vatten när alla andra druckit vin. Det går det också. Man får komma ihåg att det bara är tio dagar och en detox ger dig hjälp att komma i gång med ett sunt liv. Maria Sand före.

Jobbigt utan kaffe

Men hon försöker ändå att göra detox-programmet under perioder då frestelserna är få, till exempel när hon inte är bjuden på fest eller liknande. Hon planerar också genom att rensa kylskåpet från det hon inte ska äta, och köpa det hon ska äta.
Att skippa kaffet tycker hon är jobbigast, de första dagarna får hon huvudvärk av koffeinbristen.
- Annars börjar jag alltid dagen med en kopp kaffe, och dricker ganska mycket under dagen. Det är inte samma godmorgonkänsla att dricka grönt te.

Äter GI

Under detoxen brukar hon också få lite ont i kroppen, men det tror hon mest beror på att kroppen får arbeta för att rena organen. Mellan detox-perioderna äter hon enligt GI-metoden och har sedan våren 2007 lyckats gå ner hela 23 kilo. GI har hjälpt henne att hålla vikten, men detoxen har hjälpt viktnedgången på traven.
- Detox är bra under ett tag. Men annars måste man ju leva också.

Relaterat