Till vänster: Emelie Andersson som hon såg ut innan hon började med LCHF.
Till vänster: Emelie Andersson som hon såg ut innan hon började med LCHF. Foto: Nils Petter Nilsson, Privat. Bilden är ett collage.

Gick ner 26 kilo och blev av med migränen

Emelie Andersson, 24, var överviktig och hade ofta migrän och långvarig huvudvärk. Med LCHF har hon gått ner 26 kilo och blivit i princip fri från värken och migränen.

I juni 2010 började Emelie Andersson, 24, äta LCHF-kost för att gå ner i vikt. Då vägde hon över 100 kilo och var inte alls nöjd med sig själv.

Hon hade också problem med uppblåst mage, migrän och huvudvärk. Migränen kom 2-3 gånger i månaden och där emellan hade hon ofta huvudvärk som höll sig i flera dagar. Det påverkade så klart hennes liv.

- Jag åt mediciner mot migränen och huvudvärken, men ibland var jag ändå tvungen att sjukskriva mig. Det är inte roligt och det påverkade min ekonomi. Det är också jobbigt att nästan alltid vara trött och ha ont i huvudet, säger Emelie.

Bättre tänder

Tidigare åt Emelie en normal kost, ungefär enligt tallriksmodellen. En vanlig måltid kunde bestå av potatis, en köttbit, sås och sallad. Först förstod hon inte hur hon skulle klara sig utan pasta, potatis och bröd. Men hon läste på och körde sedan stenhårt.

Redan första veckan med LCHF gick hon ner över fyra kilo. Men snart märkte hon också av de andra hälso­vinsterna.

- Min mage har blivit mycket bättre och sedan jag började har jag bara haft ett migränanfall och de var betydligt lindrigare än de brukar vara. Jag har också fått bättre tänder med mindre tandsten.

Aldrig hungrig

Nu har hon inte ens någon medicin mot migrän hemma och totalt har hon gått ner 26 kilo i vikt. Innan gillade Emelie inte att motionera, men nu har hon fått träningslust och skaffat medlemskap på ett gym. Planen är att pröva på alla passen de har under det närmsta året. Det hade varit en omöjlighet med den ständiga huvudvärken.

- LCHF har gjort väldigt mycket för mig, allt har blivit bättre. Det är inte ens svårt, jag avskyr att vara hungrig men det behöver jag aldrig vara.

Emelie är verkligen glad över att hon hittade LCHF. Hon tänker absolut fortsätta med kosten eftersom den får henne att må så mycket bättre.

FAKTA

Emelie Andersson

Ålder: 24

Bor: Stockholm

Gör: Jobbar i butik. Bloggar på livutansocker.se.