Get-yoga är den "bääästa" yogan

Rachel Bratens get-yoga.

Foto: Rachel Braten

1 av 2: Rachel Bratens get-yoga.

Rachel Braten.

Foto: Alea Warner

2 av 2: Rachel Braten.

Med en get på ryggen har svenska Rachel Brathen, 27, tagit Instagram-världen med storm.

I ett klipp på sitt Instagram-konto presenterade den kända yogainstruktören en ny yogastil – get-yogan.

Andra har också läst

Med nästan två miljoner följare på Instagram är den svenskfödda yogainstruktören Rachel Brathen en av världens stora yogastjärnor.

Nu har hon också lanserat vad som ser ut som en ny yoga-stil, skriver Daily Mail: get-yogan.

På sitt Instagram-konto lade Rachel Brathen upp en film på där hon utför yoga tillsammans med sin killing, Penny Lane. Killingen klättrar upp på Rachel Brathens rygg när hon utför en yogaställning. Klippet har nu fått drygt 75 tusen likes.

Visade tidigt yoga-intresse

Rachel Brathen och hennes man adopterade killingen tillsammans och den började tidigt visa intresse för yoga, skriver Daily Mail. Den lilla killingen var så populär bland Rachel Brathens följare att hon fick ett eget Instagram-konto. Hon har nu 44 tusen följare, och får fler för var dag.

Förutom yoga tycker Penny Lane om att tugga på saker, skriver Rachel Brathen på Instagram. Rachel Brathen driver också ett djurräddningscenter tillsammans med sin man.

Lär ut yoga på heltid

Innan Rachel Brathen flyttade från Sverige bodde hon i Uppsala, skriver Uppsala nya tidning. Hon gick klart skolan i Sverige och reste sedan till Costa Rica. Det var där hon först började praktisera yoga.

År 2010 flyttade hon till Aruba och där började hon lära ut yoga på heltid. Nu undervisar hon bland annat i andningsteknik och anordnar stora yoga-klasser världen över. I somras höll hon en klass i Uppsala, skriver Uppsala nya tidning. 900 personer deltog i lektionen.

Boken "Yoga girl" som hon gav ut i november 2011 är delvis en självbiografi och säljs över stora delar av världen. Boken finns också att läsa på svenska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här