Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 21 sep 2009 13:50

Uppdaterad 21 sep 2009 14:02

Ge förhållandet en nystart

Ge förhållandet en chans!

Ge förhållandet en chans!

Foto: Colourbox.com

Kärlekskris efter semestern?
Då kan ditt förhållande behöva en renovering.
- En kris kan leda till att förhållandet blir bättre om vi är villiga att jobba för det, säger relationsexperten Eva Sanner.
På semestern ska vi äntligen få tid för varandra, ha roligt och låta kärlekslivet blomstra.
När vi är lediga hamnar våra relationer i fokus och förväntningarna är ofta stora. Frustrationen när de inte infrias kan vara svår att hantera och när ledigheten är över har många förhållanden hamnat i kris.

Semestern en katalysator

– Semestern kan bli en katalysator för problem vi blundar för i vardagen. Om ens partner till exempel dricker för mycket blir det mer uppenbart när vi är lediga tillsammans, säger Eva Sanner, relationsexpert och parterapeut som har skrivit böcker som ”Kåt, glad och tacksam”.
Ett vanligt misstag är att inte inse att en kärleksrelation behöver underhållas för att fungera på lång sikt.
– En kris betyder inte att förhållandet måste ta slut, men att något måste göras. Parterapi kan vara en lösning, men framförallt är det viktigt att prata med varandra, ge uttryck för känslor, se varandras behov och ibland göra uppoffringar, säger Eva Sanner.

Varningssignaler
Brist på kommunikation
– Ett dåligt tecken är om man har slutat att prata om känslor och tankar och bara diskuterar praktiska saker, som när barnen ska hämtas och vad som ska handlas, säger Eva Sanner.
Bråk som inte leder nånstans
– Att ventilera olika åsikter är bra, men inte upprepade bråk som spårar ur i personangrepp och olösta konflikter där ingen ber om förlåtelse, säger Eva Sanner.
Dåligt sexliv
– Alla har perioder med minskad lust, men har det sexuella samlivet helt försvunnit är relationen oftast inte hel, säger Eva Sanner.

Tron på den rätte - en relationsfälla

– Många lever i en illusion av att bara vi hittar ”den rätte” så går relationen av sig själv, men alla relationer behöver underhållas, säger Eva Sanner.

Relaterat